FOGYÓKÚRA

Villámdiéta őszibarackkal

Szerző:
Szabó Anna
Az egyik legfinomabb gyümölcs az őszibarack, ezért ez a diéta kifejezetten élvezetes mindenki számára. Ráadásul hatékony is, hiszen a három nap alatt akár két kilót is fogyhatsz vele.

 

Az őszibarack, a többi gyümölcshöz hasonlóan rengeteg fontos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Említésre méltó a benne lévő C- és A-vitamin, kálium, szelén mennyisége, és mivel több magnéziumot tartalmaz, mint kalciumot, így a két ásványi anyag hatékonyabban szívódik fel. A háromnapos villámdiéta lé- és rostdús, változatos ízekkel. A fogyást hatékonyabbá teheted, ha minden nap megiszol 2 liter szénsavmentes ásványvizet. Tízóraira és uzsonnára egy-egy őszibarackot fogyaszthatsz minden nap.


Minta étrend

1. nap


Reggeli
Őszibarack turmix
10 dkg magozott, összevágott barackot turmixolj össze 2 dl íróval. Két Korpovit kekszet fogyaszthatsz hozzá.

Ebéd

Párolt hal, őszibarack-mártással
Hozzávalók:
20 dkg fehér húsú halfilé
1 teáskanál olaj
20 dkg magozott, összevágott barack
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál vaj
1 teáskanál mazsola
ízlés szerint: só, erős paprika, egész fahéj, fekete szezámmag, körömnyi friss gyömbér, pár csepp méz

Elkészítés:
A halat kissé sózd be és tedd félre. A vajat forrósítsd fel, szórd bele a fahéjat, szezámmagot, gyömbért és kissé pirítsd össze. A fűszereket ezután kiskanállal szedd ki, mert „csak” az ízükre lesz szükség a mártásban. A visszamaradt vajhoz add a barackot, mazsolát, citromlevet, mézet és kb. 10 perc alatt főzd készre. Amíg fő a mártás, addig az olajat forrósítsd fel, a hal mindkét oldalát 4-5 perc alatt süsd készre. Forrón fogyaszd!

Vacsora
Őszibarack turmix
10 dkg magozott, összevágott barackot turmixolj össze 2 dl íróval. Két Korpovit kekszet fogyaszthatsz hozzá.


2. nap


Őszibarackos túrókrém reggelire, ebédre, vacsorára:

Hozzávalók
1 kg friss, lehéjazott, magozott, felkockázott érett őszibarack
0, 5 kg zsírszegény, probiotikumos túró
6 db korpás Abonett

Elkészítés:
A friss túrót, és az őszibarackot alaposan keverd át és oszd el 6 egyenlő adagra. 1-1,5 óránként, 1-1 szelet Abonettel fogyaszd!


3. nap


Reggeli
Virsli karikák, joghurtos tormás öntettel

Elkészítés:
2 db virslit főzz meg. A tormát a joghurttal alaposan keverd ki, és öntsd a felkarikázott virslire. Pirított Bakonyi barna kenyérrel fogyaszd!

Ebéd
Pirított csirkemell, barackos répasalátával

Hozzávalók:
20 dkg csirkemell filé
1 teáskanál olaj
15 dkg vékonyra metélt friss sárgarépa
15 dkg magozott, szeletelt barack
1 dkg cukor
ízlés szerint: só, almaecet, frissen őrölt fehérbors, kethcup

Elkészítés:
A csirkemellet kethuppal kend be. Forró olajon mindkét oldalát pirítsd át, kevés vízzel engedd fel, és lefedve 10-15 perc alatt párold készre. Időnként az elpárolgott vizet pótold! Egy tálban az ízesítőkből kevés víz felhasználásával készíts öntetet. Add hozzá a metélt répát, szeletelt barackot, és alaposan keverd át. A meleg csirkemellel fogyaszd!

Vacsora

Töltött őszibarack pirítóssal
Hozzávalók:
1 nagy, magvaváló barack, félbe vágva
2 evőkanál reszelt sovány sajt
2 szelet light szeletelt sajt
2 szelet graham pirítós

Elkészítés:
Az őszibarack feleket tedd egy tálra, a mag helyébe tedd a reszelt sovány sajtot és fedd le a szeletelt sajttal. 1-1,5 percre tedd mikróba. Forrón, a pirítóssal fogyaszthatod.


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL