Famintázat

 

Famintázat

„Bölcsesség – elaprózódás”

A famintázat a levegő elemhez tartozik, amelynek ellenszegül, hogy lombját kibontsa. Akinek az ujjbegyén ilyen rajzolat található, annak egyfelől a koncentrálás, másfelől a megkülönböztetés között kell utat találnia. Meg kell tanulnia, akár egy sarjadó fának, hogy először a törzsre összpontosítson, és csak azután jöhet a szerteágazódás. A fordított T rajza nyomatékosítja ezt a kezdeti fázist, és megmutatja a követendő utat.

A famintázat veszélye abban áll, hogy az ember a modern többfunkciós életmód során túl sok sík felé terjeszkedik, illetve a törzs és a gyökerek számára túlságosan szerteágazó, sőt szertelen koronát növeszt. Az ősprincípiumok felől megközelítve merkúri módon túlságosan elaprózza magát. Gyakran tulajdonosa a fát az égig növesztené, ám az erős gyökerek meglétére nem ügyel, csak még magasabbra tör, kellő földelés nélkül, minden alapot nélkülöző hatalmas becsvággyal, és semmiről nem akar lemaradni.
A famintázatú ujjlenyomattal rendelkező személynek meg kell tanulni a személyiség koronájának kibontakoztatását mindig a hozzátartozó törzs teherbírásához szabni. Aki él a szerteágazó lehetőségekkel, és közben megfelelő módon összpontosít is, az sok téren sikerrel alapozhatja meg magát. Ennek a mintázatnak a másik veszélye abban áll, hogy az ember semmit nem kockáztat, és nem vág neki az életnek, inkább elkerüli, nehogy elrontson valamit. Hogy még jobban megnehezítse a saját dolgát, szeretne tökéletes lenni, és hajlamos túlságosan kritikusan szemlélni önmagát és a világot. Az ilyen magatartás mélyén meghúzódó félelem útjába állhat a bölcsesség keresésének. Nem győzhető le másképp, csak élettapasztalattal.

Vissza a képekhez>>>


 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL