Szabó Anna
1,4kg sötét szilva
2 citrom leve (8cl)
30dkg bodzabogyó vagy szeder
½ kg befőzőcukor

1. A szilvát megmossuk, szétnyitjuk, kimagozzuk, a citromlével együtt elpépesítjük. A bodzát megmossuk, a szemeket a szárról lecsipkedjük.
2. Nagyon erősen színező hatású, nem árt, ha vékony gumikesztyűben dolgozunk vele. A bodzabogyót a szilvapüréhez keverjük, hozzáadjuk a cukrot. (Ha szederrel készítjük, a gyümölcskeveréket legalább 3 órát hagyjuk állni.)
3. A gyümölcsöt felforraljuk, kb. 4 percig bugyogva főzzük, elvégezzük a kocsonyásodási próbát. Az elkészült dzsemet levesszük a tűzről, és azonnal forró vízzel kimosott üvegekbe töltjük. Az üvegeket rögtön lezárjuk.
OLVASS TOVÁBB!
A kolbász lelke: mindent a bélről
A kolbászkészítés egyik legnélkülözhetetlenebb eleme a megfelelő bél kiválasztása. Legyen szó házi vagy ipari gyártásról, ez az a...
GASZTRO3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK