SZÓRAKOZÁS

EXKLUZÍV! Rákóczi Feri elárulja idilli párkapcsolatának titkait!

Szerző:
Szabó Anna
Csókolom a Női Portál.hu Olvasóit! – kezdi a beszélgetést Rákóczi Feri. A Class Fm épületében beszélgettünk a szerda reggeli Morning Show után. Szó esik munkáról, kritikákról, na és persze tündéri párjáról, Juditról is.

Hogy mi a titkuk? Mit kell tenni azért, hogy mi is ilyen boldogok lehessünk az egyébként omladozó párkapcsolatunkban? Ezekre a kérdésekre kerestem a választ.

Hétfőn és kedden felvételről ment a MorningShow. Ennek mi volt az oka?

Kérlek szépen szabadságra mentünk. Tudom, hogy ez hihetetlen az embereknek, hogy mi is ugyanúgy éljük az életünket, fogat mosunk, tusolunk, szabadságon vagyunk… Ilyenkor a régi kedvenceket rakjuk be adásba, ismétlő anyagok mennek. Ez kettő napot jelentett a Class FM hallgatók életéből. Előtte Balázs ment szabadságra, ketten maradtunk a Janival, és úgy döntöttünk, hogy mi is pihenünk egy kicsit.

Mennyi szabadságot tudtok kivenni egy évben?

Ami közös? Pár napot. Egyszerre sosem megyünk el úgy, hogy akár egy hétre egyedül hagyjuk a Hallgatót. Ha elmegy Balázs, mi maradunk ketten a Janival a Morning Show-ban, ha én megyek, akkor ők ketten, ha a Jani, akkor én Balázzsal.

Három különböző karakter vagytok, mennyire volt nehéz összecsiszolódni?

Nem tartott hosszú ideig. Azért volt érdekes, mert a Bali meg Jani már nagyon régóta együtt dolgoznak. Amikor kitalálódott, hogy mi együtt, nyilván volt egy kevés fenntartás mind a hármunkban, de szerintem mára összeért a dolog. Az, hogy különböző karakterek vagyunk, tök jó. Most képzelj el három ugyanolyan embert, unalmas is lenne. Ebben pont ez a jó, hogy mind a hármunknak megvan a saját karaktere, így egy témát háromféleképpen tudunk körbejárni. Van, akinek a Jani tetszik, van akinek én, és van akinek Balázs. Stílusban, életvitelben, mondandóban.

Gondolom, a mai napig kapsz negatív kritikát. Hogy állsz hozzájuk most, és hogy álltál régen?

Ha valaki olyan műsorvezető, akire nem jön észrevétel, az rossz műsorvezető. Vagy szeressen valaki, vagy utáljon, de közömbös ne legyél, az nem jó. Aki ezzel a szakmával kacérkodik, annak igenis tudnia kell, hogy lesz olyan, aki nem fogja szeretni, miért ne lenne. Az életben is van, csak nyilván nem jön úgy vissza a dolog.

A munkahelyen is van olyan ember, akit nem szeretsz, de azzal együtt kell élni. Kapcsolat köztünk és a Class FM hallgatók között általában az SMS. SMS-t mindig könnyebben ír az ember arc nélkül meg név nélkül… Például azt, hogy de bunkó vagy. Na, bumm, írd meg, legyen. Ha most valaki ezt nem tudja feldolgozni, az rossz szakmát választott.

Tudom, te is falra mászol a sablonos kérdésektől. Miket kapsz meg a leggyakrabban?

A nevem mindig előfordul, a másik hogy „olvastam rólad a neten...”, ilyenkor azt mondom, ha olvastad, akkor olvastad a választ is. Csakhogy ezt már mindenhol elmondtam. Az a jó, ha olyan dolgok derülnek ki az emberről, amit más még nem írt meg. Akkor boldogan áll fel mindenki. Az Olvasó, és mi ketten is. Ez így működik jól.

Először a TV2 Mr. és Mrs. -A Sztárpár showban láttalak Judittal titeket. Hihetetlenül aranyosak voltatok, meg is fordult a fejemben, hogy bár több ilyen kapcsolatot látnánk a világban… De gondolom Te is sokat csalódtál, amíg Judithoz értél?

Mindenkinek voltak csalódásai, nekem is, és azoknak is, akik együtt voltak velem. De amikor jársz valakivel, mindennek úgy kell történnie, ahogy meg van írva…

Erre kevés példát látunk az országban…

Igen, kevés ilyen van, mert belefásulnak az emberek a kapcsolatokba. Mindig azt látom, hogy elmorzsolja őket az élet egymás mellől. A gondok, a gyerek, hogy jaj most sír, iskolás, nincs pénzünk, nem tudunk nyaralni menni…

Arra kéne figyelni, hogy ezeket ne hagyjuk. Meg lehet találni a boldogságot abban is, ha kimész sétálni az utcára este, vagy ha kiülsz a teraszra és beszélgetsz egy gyertya mellett a pároddal.

Mindig azt mondják, hogy azért jó nekünk, mert sok pénzt keresünk, és el tudunk menni pl. Párizsba. De nem ezek az értékek. Mi pl. most nem megyünk sehova a nyáron nyaralni, mert például tök jól vannak a dolgaink itt. Nem érezzük szükségét.

Ha valaki azt mondja, hogy Párizs az álmunk, de sohasem tudtunk elmenni, megkérdezem, hogy a János- hegyi kilátónál voltatok? Libegőztetek már? Hát azt még nem. Vagy felmentél már a gyerekeddel a Budavári siklón? Nem. Sétáltál már a Budai várban? Nem.

Elvágynak, holott azokat a dolgokat, amelyek itt vannak, és napi élményt lehetne belőle szerezni néhány száz, vagy ezer forintért, azokat a pillanatokat nem becsülik meg.

A Mr. és Mrs. ezért volt nagyon érdekes, nemcsak nekünk, hanem minden párnak, mivel előhozta ezeket a dolgokat. Például elkezdtünk azon agyalni, hogy hogyan ismerkedtünk meg?

Tényleg, hogyan ismerkedtetek meg?

Munkahelyi csajozás esete forgott fenn. Kint álltunk az épület hátsó részén kedves Fülöp kollégámmal, amikor megérkezett a Nő. Megláttam, és tudtam, hogy na, jó, itt a vége a dolognak. A műsor óta is megtalálnak nagyon sokan, hogy milyen aranyosak voltunk. Mindig mondom, hogy miért nem csináljátok ti is ezt este otthon? Szegezd neki a párodnak a kérdést, hogy te emlékszel, hogy mit ettél az első randinkon? Aztán két három órát elbeszélgettek, és boldogan álltok fel.

Még egy példa: mi hónapfordulót ünnepelünk, nem évfordulót - megismerkedésre, mert még nem köttetett meg a szent frigy. Minden hónap 20-án virágot viszek, elmegyünk valahova vacsorázni a gyerekek nélkül, vagy valamilyen programot találunk.

Ezt azért jó tőled hallani, mert neked ráadásul rengeteg elfoglaltságod van…

A mai világban mindenki sokat dolgozik. Nekem marha nagy szerencsém van, hogy az összes munkám olyan, amit nagyon szívesen csinálok. Rengeteg élményünk van az adásban, amit el lehet mondani. Törekedni kell a közös dolgokra. Egy gyertya nem kerül sok pénzbe, meg egy pohár bor se, amivel kiülsz és beszélgetsz a másikkal.

Szerintem ezek hiányoznak az emberek életéből, ezeket elfelejtettük. A közös élményeket. Emlékszem a nagy névnapozásokra gyerekkoromból, és ezek nem voltak nagy dolgok.

Édesanyám sütötte a sütit, a nővére megfőzte a pörköltet, a másik család hozott két üveg bort, a harmadik hozott mást, és ennyi. Összeültünk, mentek a storyk, a beszélgetések, ezek nagyon szép élmények voltak. Ezeket kezdjük elfelejteni, és inkább abban tipródunk, hogy miért nincs egy nagyobb házunk, újabb autónk. Majd lesz, ha lennie kell.

Ha elveszik az új kocsit, a nagyobb lakást, vagy az arany ékszereid, akkor is marad rengeteg élményed, amelyből tudsz tovább élni…

Én például nagyon sokat fotózom, szeretem nyomon követni, ahogy a gyerekek nőnek. Van egy számítógépes program, összeválogatom a képeket, és megcsinálom az egészet egy könyvben, olyan, mintha gyári lenne.

Ülsz otthon, egy téli estén, január 21-én, ami egy halál unalmas téli nap, előveszel egy ilyen könyvet, és fellapozod, hogy a gyerekeid hogy nőnek… Tök jó. Szóval szerintem ezek az igazán jó dolgok.

Fotó: Class Fm

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL