GASZTRO

Mexikói csokoládétorta

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

40dkg félédes tortabevonó
3dl tejszín
2 érett mangó
20dkg csokoládés keksz
8dkg vaj
3 evőkanál tequila


Elkészítése:

1. 30dkg tortabevonót apróra törünk, és felolvasztjuk a forró tejszínben. Kb. 6 órán keresztül hűtjük.

2. A kekszet összemorzsoljuk. A vajat megolvasztjuk, és összegyúrjuk a morzsával. A masszát az alján sütőpapírral borított kapcsos formába nyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük.

3. A mangót meghámozzuk, a gyümölcshúst vékony szeletekben levágjuk a magról. A szeletek 2/3-ával beborítjuk a kekszes alapot. A csokoládés tejszínt habbá verjük, és hozzákeverjük a tequilát. A habot elsimítjuk a gyümölcsön. 2 órán át hűtjük.

4. A maradék bevonót megolvasztjuk, egy lapos porcelántányérra simítjuk, majd hűtőbe tesszük. Miután megszilárdult, egy spatulával forgácsokat kaparunk le belőle. A tortát mangószeletekkel és csokoládéforgáccsal díszítjük.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL