GASZTRO

Túrókrém-fagylalt

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

4dl kefir
2 kis doboz vaníliás krémtúró
10dkg porcukor
1 zacskó vaníliás cukor
1 mokkáskanál reszelt citromhéj
Csipetnyi só


Elkészítése:

1. A túrókrémet és a porcukrot beleszórjuk a turmixgép poharába. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sót és a reszelt citromhéjat, majd 2dl kefirrel habosra keverjük.

2. Ezután a másik 2 dl kefirrel tovább keverjük, majd a fagylaltmasszát beleöntjük a gép tartályába. Előírás szerint megfagyasztjuk.

3. Gombócozva, előhűtött kelyhekbe adagoljuk. Tejszínhabbal spricceljük fel.

4. Citrom masnival, zöld citromfű levelekkel díszítetjük. Megszórhatjuk mazsolával is a tetejét.

Tipp: Készíthetjük mazsolás krémtúróval is, ekkor külön adjunk hozzá 5dkg mazsolát, amit előzőleg megmostunk, leszáraztunk. A mazsolát is egyszerre tegyük bele a többi hozzávalóval.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL