4dl kefir
2 kis doboz vaníliás krémtúró
10dkg porcukor
1 zacskó vaníliás cukor
1 mokkáskanál reszelt citromhéj
Csipetnyi só
1. A túrókrémet és a porcukrot beleszórjuk a turmixgép poharába. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sót és a reszelt citromhéjat, majd 2dl kefirrel habosra keverjük.
2. Ezután a másik 2 dl kefirrel tovább keverjük, majd a fagylaltmasszát beleöntjük a gép tartályába. Előírás szerint megfagyasztjuk.
3. Gombócozva, előhűtött kelyhekbe adagoljuk. Tejszínhabbal spricceljük fel.
4. Citrom masnival, zöld citromfű levelekkel díszítetjük. Megszórhatjuk mazsolával is a tetejét.
Tipp: Készíthetjük mazsolás krémtúróval is, ekkor külön adjunk hozzá 5dkg mazsolát, amit előzőleg megmostunk, leszáraztunk. A mazsolát is egyszerre tegyük bele a többi hozzávalóval.
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK