Szabó Anna
Hozzávalók:3dl tej
2dl tejszín
30dkg egres
20dkg porcukor
1 púpozott mokkáskanál fahéj
Csipetnyi só
1. Az egrest megtisztítjuk, megmossuk, majd forrásban lévő vízbe dobjuk. Az újraforrástól számított 3 percig főzzük, ezután leszűrjük és turmixgépbe rakjuk.
2. 1-2 evőkanálnyi főzőlével leturmixoljuk. Szitán áttörjük, hogy a magok ne kerüljenek a fagylaltba.
3. A gyümölcsvelőt visszatöltjük a turmixba, hozzászórjuk a cukrot, a sót és a fahéjat, végül pedig rátöltjük a tejet. Az egészet habosra keverjük. Utoljára a tejszínnel is összekeverjük.
4. A fagylaltgépbe öntjük és megfagyasztjuk. Tálaláskor tejszínhabot kínálunk hozzá, melyet fahéjas porcukorral is meghintünk.
OLVASS TOVÁBB!
A kolbász lelke: mindent a bélről
A kolbászkészítés egyik legnélkülözhetetlenebb eleme a megfelelő bél kiválasztása. Legyen szó házi vagy ipari gyártásról, ez az a...
GASZTRO3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK