3dl tej
2dl tejszín
30dkg egres
20dkg porcukor
1 púpozott mokkáskanál fahéj
Csipetnyi só
1. Az egrest megtisztítjuk, megmossuk, majd forrásban lévő vízbe dobjuk. Az újraforrástól számított 3 percig főzzük, ezután leszűrjük és turmixgépbe rakjuk.
2. 1-2 evőkanálnyi főzőlével leturmixoljuk. Szitán áttörjük, hogy a magok ne kerüljenek a fagylaltba.
3. A gyümölcsvelőt visszatöltjük a turmixba, hozzászórjuk a cukrot, a sót és a fahéjat, végül pedig rátöltjük a tejet. Az egészet habosra keverjük. Utoljára a tejszínnel is összekeverjük.
4. A fagylaltgépbe öntjük és megfagyasztjuk. Tálaláskor tejszínhabot kínálunk hozzá, melyet fahéjas porcukorral is meghintünk.
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK