GASZTRO

Fahéjas egresfagylalt

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

3dl tej
2dl tejszín
30dkg egres
20dkg porcukor
1 púpozott mokkáskanál fahéj
Csipetnyi só

Elkészítése:

1. Az egrest megtisztítjuk, megmossuk, majd forrásban lévő vízbe dobjuk. Az újraforrástól számított 3 percig főzzük, ezután leszűrjük és turmixgépbe rakjuk.

2. 1-2 evőkanálnyi főzőlével leturmixoljuk. Szitán áttörjük, hogy a magok ne kerüljenek a fagylaltba.

3. A gyümölcsvelőt visszatöltjük a turmixba, hozzászórjuk a cukrot, a sót és a fahéjat, végül pedig rátöltjük a tejet. Az egészet habosra keverjük. Utoljára a tejszínnel is összekeverjük.

4. A fagylaltgépbe öntjük és megfagyasztjuk. Tálaláskor tejszínhabot kínálunk hozzá, melyet fahéjas porcukorral is meghintünk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL