GASZTRO

Narancsos-kókuszos rizsfagylalt

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

4dl tej
0,5dl rizs
1dl narancslé
15dkg porcukor
1 zacskó vaníliás cukor
1 evőkanál kókuszreszelék
Csipetnyi só

Elkészítése:

1. A rizst gondosan átválogatjuk, majd többször váltott vízben átmossuk. Annyi vízzel töltjük fel, amennyi jól ellepi, és addig főzzük, amíg az összes víz el nem fő. Ezután ráöntjük a tejet, beleszórjuk a kókuszreszeléket, megsózzuk és kásává főzzük.

2. Az összes tejet fel kell szívnia. Végül megöntözzük a narancslével, beleszórjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd saját gőzében 15 percig állni hagyjuk. Megvárjuk míg kihűl, végül a fagylaltgépben megfagyasztjuk.

3. A fagylalt tetszés szerint ízesíthető őrölt fahéjjal, reszelt csokoládéval vagy narancshéjjal is.

4. Az ízesítőt csak az elkészülte előtti percekben adjuk hozzá, hogy ne olvadjon bele a fagylaltba, így annak színét nem sötétíti meg.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL