GASZTRO

Mascarponés eperfagyi

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

50dkg eper
20dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
25dkg mascarpone
1 evőkanál citromlé
2 dl tejszín

Elkészítése:

1. Az epret alaposan megmossuk, botmixerrel, vagy turmixgéppel pürésítjük.

2. A tejszínből kemény habot verünk, majd hozzákeverjük a mascarponét.

3. A pürésített eperhez hozzákeverjük a cukrot, vaníliás cukrot és a citromlét. A keveréket egynegyed-háromnegyed arányban kettéválasztjuk.

4. Az eper háromnegyed részét a tejszínhabhoz adjuk. Fagylaltgépbe öntjük, jól kikeverjük benne, amíg már majdnem megfagy, de még keverhető. Aztán laza mozdulatokkal úgy, hogy ne keveredjen el teljesen, hanem a massza határozottan többszínű, csíkos maradjon, beleforgatjuk a fagyiba a félretett epervelőt.

5. Az így elkészült masszát mélyhűtőbe tesszük, és megfagyasztjuk.
Fagylaltgép hiányában a mascarponés krémet az epervelővel rétegezzük egy mélyhűtést bíró tálba, és tegyük a mélyhűtőbe. Tejszínhabbal, ostyával tálaljuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL