50dkg eper
20dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
25dkg mascarpone
1 evőkanál citromlé
2 dl tejszín
1. Az epret alaposan megmossuk, botmixerrel, vagy turmixgéppel pürésítjük.
2. A tejszínből kemény habot verünk, majd hozzákeverjük a mascarponét.
3. A pürésített eperhez hozzákeverjük a cukrot, vaníliás cukrot és a citromlét. A keveréket egynegyed-háromnegyed arányban kettéválasztjuk.
4. Az eper háromnegyed részét a tejszínhabhoz adjuk. Fagylaltgépbe öntjük, jól kikeverjük benne, amíg már majdnem megfagy, de még keverhető. Aztán laza mozdulatokkal úgy, hogy ne keveredjen el teljesen, hanem a massza határozottan többszínű, csíkos maradjon, beleforgatjuk a fagyiba a félretett epervelőt.
5. Az így elkészült masszát mélyhűtőbe tesszük, és megfagyasztjuk.
Fagylaltgép hiányában a mascarponés krémet az epervelővel rétegezzük egy mélyhűtést bíró tálba, és tegyük a mélyhűtőbe. Tejszínhabbal, ostyával tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK