80dkg füstölt sertéscsülök
10dkg vöröshagyma
5dkg fehérrépa
5dkg zellergumó
1dl száraz vörösbor
Babérlevél
5 szem szegfűbors
Borókabogyó
1 kiskanál 10%-os ecet
1. A csülköt vízbe tesszük, majd nyolc órát áztatjuk. Leszűrjük, felengedjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje, majd felforraljuk.
2. Meglocsoljuk a borral és az ecettel, beletesszük a megtisztított, egészben hagyott vöröshagymát, a zellergumót és a fehérrépát. Szegfűborssal, babérlevéllel és borókabogyóval ízesítjük.
3. Takaréklángon készre főzzük, majd a főzőlében hagyva kihűtjük. A húst kivesszük a levesből, majd óvatosan kihúzzuk belőle a csontokat úgy, hogy a hús egyben maradjon.
4. Egy mélyebb tepsibe fektetjük, bekenjük a főzőlé tetején megdermedt zsírral, majd kevés levet öntünk alá. Forró sütőbe tesszük, és tetejét pirosra sütjük.
5. Tíz percig pihentetjük, felszeleteljük, majd sós burgonyával kínáljuk. A visszamaradt főzőléből készíthetünk levest vagy mártást.
OLVASS TOVÁBB!
Miért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
GASZTROVeszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK