GASZTRO

Pikáns csülök

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

80dkg füstölt sertéscsülök
10dkg vöröshagyma
5dkg fehérrépa
5dkg zellergumó
1dl száraz vörösbor
Babérlevél
5 szem szegfűbors
Borókabogyó
1 kiskanál 10%-os ecet

Elkészítése:

1. A csülköt vízbe tesszük, majd nyolc órát áztatjuk. Leszűrjük, felengedjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje, majd felforraljuk.

2. Meglocsoljuk a borral és az ecettel, beletesszük a megtisztított, egészben hagyott vöröshagymát, a zellergumót és a fehérrépát. Szegfűborssal, babérlevéllel és borókabogyóval ízesítjük.

3. Takaréklángon készre főzzük, majd a főzőlében hagyva kihűtjük. A húst kivesszük a levesből, majd óvatosan kihúzzuk belőle a csontokat úgy, hogy a hús egyben maradjon.

4. Egy mélyebb tepsibe fektetjük, bekenjük a főzőlé tetején megdermedt zsírral, majd kevés levet öntünk alá. Forró sütőbe tesszük, és tetejét pirosra sütjük.

5. Tíz percig pihentetjük, felszeleteljük, majd sós burgonyával kínáljuk. A visszamaradt főzőléből készíthetünk levest vagy mártást.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL