GASZTRO

Paradicsomos hagyma

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

6 közepes vöröshagyma
5dl paradicsomlé
1 babérlevél
1 szál zeller
Szegfűszeg
2ek liszt
2ek vaj
Csipet bors, só

Elkészítése:

1. A hagymát megtisztítjuk, kettévágjuk, és sós vízben tíz percen át főzzük. Leszűrjük, és kivajazott tepsibe rendezzük.

2. A paradicsomlevet a babérlevéllel, a szegfűszeggel és az apróra vágott zellerrel fűszerezzük, majd takaréklángon tíz percig pároljuk.

3. Leszűrjük, kihűtjük és hozzáadjuk az olvasztott vajjal elkevert lisztet.

4. Sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a hagymára. Előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL