6 közepes vöröshagyma
5dl paradicsomlé
1 babérlevél
1 szál zeller
Szegfűszeg
2ek liszt
2ek vaj
Csipet bors, só
1. A hagymát megtisztítjuk, kettévágjuk, és sós vízben tíz percen át főzzük. Leszűrjük, és kivajazott tepsibe rendezzük.
2. A paradicsomlevet a babérlevéllel, a szegfűszeggel és az apróra vágott zellerrel fűszerezzük, majd takaréklángon tíz percig pároljuk.
3. Leszűrjük, kihűtjük és hozzáadjuk az olvasztott vajjal elkevert lisztet.
4. Sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a hagymára. Előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük.
OLVASS TOVÁBB!
Miért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
GASZTROVeszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK