2018. február 25. - Géza
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. február 25. - Géza
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Akinek már nem lehet gazdája...

Cocker Rocker Spániel Fajtamentő Egyesület

Mikor egy kutyust befogadnak az állatmentők, nem mindig sejtik, mennyi időt fog náluk tölteni. Ha szerencséjük van, kapnak némi információt, de bizony sokszor csak náluk derülnek ki olyan problémák, ami miatt egy-egy mentvény "beragad". És most nem az idős kutyákról van szó, hisz Ők, igen nagy hátránnyal indulnak, bár mi sem értjük, miért.

 

A kis Frodó esete


Megtalálóktól került a Spániel Fajtamentés gondozásába Frodó, akit két hétig tartottak maguknál. Ezalatt az idő alatt egészségesnek tűnt, de befogadása után nem telt el újabb két hét, és jelentkeztek az első epilepsziás rohamok. Egészséges kutyát sem egyszerű örökbe adni, de egy olyan betegséggel küzdőt, aki nem gyógyítható, szinte lehetetlen. Pedig Frodó boldogan éli mindennapjait, múzeumba, kirándulni, szórakozni jár - ideiglenes befogadójának és Viki doktor néninek köszönhetően. Mégsem jelentkezik Érte az álom gazdi. Lassan egy éve él a Fajtamentés gondozásában, ezalatt elvégeztettek Rajta számos vizsgálatot, és úgy néz ki, hogy megtalálták azt a gyógyszer kombinációt, amellyel szinte rohammentesen élheti drága mindennapjait.


Lucifert a tulajdon gazdája akarta örökre elaltatni…


Lucifert egy állatvédő szervezet segített hirdetni a gazdáknak, míg ők úgy nem döntöttek, ennyi volt, ha eddig senkinek sem kell, aludjon el örökre! Szerencsénkre az állatorvos nem altatta el, először a gyömrői menhelyre, majd onnan a Spániel Fajtamentés gondozásába került. Luczóról tudták, hogy epilepsziás, ám eltelt egy hónap is, mire az első rohamai jelentkeztek. Ennek tudatában már Ő is átesett a kivizsgálásokon, az Ő gyógyszereit is igyekeznek beállítani, azonban Frodó kapcsán tudják, nem fognak Érte sem tömött sorokban jelentkezni az örökbe fogadók. Pedig Luczó is igazi családi kedvenc lehetne. Ha…


Peppent az utcán találták…

Az első napokban a Fajtamentő Egyesület tagjai sem gondolták volna, hogy feladják a leckét jó pár állatorvosnak. Azt már a megtaláláskor hallották, hogy recsegnek-ropognak a csontjai, és gyorsan kiderült, hogy patellás, de ez sajnos a szaporított cavaliereknél nem meglepő. Ha szerencséje van, nem szorul a későbbiekben sem műtétre. Azonban az első hét végére kiderült, Peppen kicsit más. Egy hajnalban kihűlve talált Rá ideiglenes gazdája az ágy alatt. Azonnali orvosi beavatkozásnak köszönhetően életben maradt, de még senki nem sejtette, mi történhetett. Aztán napközben is bemutatta érdekes tüneteit: nyálzás, bólogatás, bujkálás, farok behúzás. Megkezdődtek a kivizsgálások, és akkor lehetett szembesülni a ténnyel: Peppennek nincs mája. Nem ehet állati fehérjét, nem ehet huzamosabb ideig ugyanazt és folyamatosan támogatni kell a kis szervezetét, hogy a bevitt táplálékot mielőbb feldolgozza, ellenkező esetben felgyülemlenek a méreganyagok, melyek aztán "kiütik" Őt.

 

Mircot a gazdája altatni akarta, mert számára feldolgozhatatlanul viselkedett


Mirco ugyanis a szó szoros értelmében dührohamot kap, ha eszik. Ilyenkor képes volt a saját fülét is szétrágni, így azt műtétileg meg kellett rövidíteni. Nyilván a viselkedészavarán ez nem segített, így megváltak Tőle. A Spániel Mentők most sem haboztak, azonnal szakorvoshoz fordultak, hisz tudták, az evés közbeni öncsonkítás, a dühroham nem gyógyítható a fül levágásával. Az első vizsgálatok megtörténtek, Mirco jelenleg gyógyszereket kap, mellyel ugyan nem adhatjuk vissza Számára az épelméjűséget, de remélhető, hogy dühkitörésein enyhíteni lehet, és számára is biztonságos életet élhet. Azonban szellemi fogyatékosságát már  SOHA nem tudják meggyógyítani!


Don még nekünk is feladta a leckét” - a Spániel Fajtamentés szavai


Sokszor kerülnek gondozásunkba harapós kutyák, az esetek többségében a viselkedészavart sikerül korrigálnunk, ám Don még nekünk is feladta a leckét. Ő jelenleg Vácrátóton próbálja elsajátítani a falkában és az emberrel való együttélés szabályait, mert sajnos ezt Neki sosem tanították, nem kis fejtörést okozva ezzel a terapeutájának is. Természetesen nem Don tehet arról, hogy gazdái sosem nevelték, hogy hajlamos a dominanciára és sosem lesz egyszerűen kezelhető kutya. Ő sosem mehet majd gyerekes családba, sosem költözhet kezdő kutyáshoz, Ő folyamatosan igényli majd az erőskezű vezetést. Itthon sajnos kevés olyan családot találunk, akik bemernének vállalni egy folyamatos fegyelmezést igénylő kutyát, így Don jó eséllyel pályázik az "örök darab" címre.


Ők jelenleg azok az ebkéink, akik nem koruk, vagy habitusuk miatt számítanak hosszú időre a segítségünkre. Mellettük több kutyánk is "beragadt", elsősorban azért, mert már idős, vagy egyszerűen kicsit nagyobb odafigyelést igényelnének. A felsorolt kutyáink közül 3-an kapnak Keppra 200 CR gyógyszert, melyből 50 szem 16 ezer forintba kerül, és ez kb. egy havi adag.

Mirco mindemellett Milgammát szed, mely havonta 3000 forint. Lucifer és Frodó havonta 5000 forint értékben kap Tegretol CR tablettát. Peppen változatos diétáját ideiglenes befogadója igyekszik kielégíteni, azonban az emésztését és a méreganyagok megkötését folyamatos széntabletta, Laevolac, psyllium mag, Milgamma és májvédő folyadék rendszeres adásával tartja karban. Így a havi kiadások csak a patikában a csillagos egekben járnak. Mindezek ellenére folyamatosan mentjük az új kutyákat, akik bajban vannak. Havonta átlagosan 10 kutyát oltatunk, chipeztetünk, ivartalanítunk, elfolyik literszámra Betadine nevű fertőtlenítőszer, és doboz számra a hyperol, a fültisztító folyadék, antibiotikumokról, féreghajtókról nem is beszélve.

Amíg következmények nélkül lehet a kutyákat bántalmazni, utcára dobni, tenyésztés címén beteg kölyköket "gyártani", addig az Ő ellátásuk az Őket olcsón megvásároló "gazdik" szemében kimerül annyiban, hogy lerázzák magukról a terhet, altatással, utcára dobással fenyegetőzve hívják az állatvédőket, hisz "az a dolguk", hogy az ő válláról levegye a gondot. Többen a szemünkbe vágták, hogy gyarlóság "ezeket" életben tartani, hiszen az egészséges és új életre esélyes kutyák elől veszik el a helyet és a mentésre fordítható erőforrásaink egy részét. DE. Aki ismeri őket, aki veszi a fáradtságot, hogy a szemükbe nézzen, az rögtön megérti, miért kérjük, hogy aki tud, patronáljon egy Pippencset egy Mircot vagy akár egy Lucifert, Frodót."

A fenti kutyusok élni akarása példaértékű, de Ők minden mentvénynél jobban függnek tőlünk... Tőletek!

Kérünk minden jóérzésű, állatszerető embert, hogy segítse ezeknek a kutyáknak a gondozását néhány forinttal. Nekünk csak egy gombóc fagylalt ára, Nekik viszont az ÉLETÜK!


Unicredit Bank 10918001 - 00000098 - 44870000,
A jogosult neve: Cocker Rocker Egyesület.
A közleménybe kérlek tüntessétek fel: "BAJ VAN" 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Vajon ki lehet a gyermekrabló? - Rendkívül izgalmas személyiségteszt

Vajon ki lehet a gyermekrabló? - Rendkívül izgalmas személyiségteszt

Ezt a tesztet egy londoni pszichológuscsoport állította össze, melyben egy érdekes kérdést kell megválaszolnod annak érdekében, hogy kiderüljön, melyik személyiségtípusba tartozol. Melyik férfi rabolhatta el szerinted a gyermeket? Jól gondold meg a választ, mert nagyon sok mindent felfed rólad.

Tovább »
10 dolog, amely akkor történik veled, amikor felfedezed a rejtett erődet

10 dolog, amely akkor történik veled, amikor felfedezed a rejtett erődet

Ha tisztában vagy a valódi értékeiddel, senki nincs ezen a világon, aki lehúzhat. Megengedjük másoknak, hogy rajtunk uralkodjanak, ha nem vagyunk teljesen tisztábban a bennünk rejlő potenciállal. Az öntudatosság az első lépés a dicsőség és siker felé. Éned valódi ismerete megszünteti az elme összes negatív gondolatait, és rájössz, hogy bármit elérhetsz. 

Tovább »
Mi a személyes küldetésed? - Kuan-jin üzenetéből megtudhatod!

Mi a személyes küldetésed? - Kuan-jin üzenetéből megtudhatod!

Kuan-jin a távol keleti buddhizmus egyik legfontosabb alakja, a szenvedők pártfogója és megsegítője. Ő az abszolút könyörületesség megtestesítője, akihez segítségül fordulhat minden nő, ha női vagy gyermekáldási gondokkal küzd. Ha benned is él a tenni akarás, ismerd meg a személyes küldetésedet és tudd meg, hogyan segíthetsz másokon!

Tovább »

Kalkulátor

Milyen vagy a kínai horoszkóp szerint?

Megtudhatod, hogyan gondolkodnak a kínaiak személyiségedről, ha kiválasztod, melyik jegyben születtél.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Bányász Imréné Marika Villő

Feng Shui Tanácsadó

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Bányász Imréné Marika Villő

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép