EZOTÉRIA

Furcsa szokásaink, és ami mögöttük van

Szerző:
Szabó Anna
Lehetünk hazudósak, megrögzött kulcs-elhagyók, halogatók, körömrágók, pontatlansággal harcolók. Lehet, hogy túl sokat beszélünk, vagy játszhatunk a hajunkkal, és az is előfordulhat, hogy túl sokat iszunk, vagy naponta elszívunk egy doboz cigarettát.

 

A fenti példákat olvasva, legalább egyben biztos magadra ismersz. Mindezek a szokások idegesítőek, vagy hosszú távon egészségtelenek is lehetek, rövidtávon azonban enyhítik a feszültséget. Amikor idegesek, szomorúak, vagy mérgesek vagyunk, egy gyors cigi, vagy a körömrágás gyakran levezeti az érzések okozta feszültséget, annak ellenére, hogy talán később megbánjuk, amit tettünk. Szinte mindnyájan ismételgetünk önmagunkra nézve káros viselkedésformákat, történjen ez akár érzelmi, szellemi, spirituális, vagy testi szinten.

Keresd ki a listából a saját negatív viselkedésmintádat, kattints rá és nézd meg, mi van a hátterében!

 

1) Dohányzás

2) Rágózás

3) Körömrágás

4) Halogatás

5) Késés

6) Elfoglaltság, mint álca

7) Hazudozás



Szeretnél még többet megtudni a szokásaid mögött rejlő önismereti problémákat? Akkor feltétlenül vásárold meg az alábbi könyvet!

 

Ann Gadd
Árulkodó szokásaink
(Bioenergetic Kiadó)

Megőrjítenek saját szokásaid? Elveszted a kulcsaidat, halogatsz dolgokat, rágod a körmöd, küszködve próbálsz pontos lenni, horkolsz, tekergeted a hajtincseidet, túl sok kávét iszol, vagy esetleg napi egy doboz cigarettáig meg sem állsz?

Mindezek a szokások ( és sorolhatnánk még őket százszámra) idegesítők, vagy hosszú távon akár az egészség károsodását is okozhatják; rövidtávon azonban enyhítik a feszültséget. Miért olyan lényeges részei a rögzült viselkedésminták létünknek? Szokásaink a mai napig elkerülték figyelmünket, letagadtuk őket, vagy nem vettünk tudomást róluk. Amint azonban egyre jobban megértjük a testünk és elménk közötti összefüggéseket, nő önismeretünk, el kell ismernünk, hogy érzelmi életünk és fizikai tetteink minden bizonnyal kapcsolatban állnak egymással.

Tovább a Kiadó honlapjára >>

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL