4 piros paprika
400g natúr tonhaldarabok
2 ek sovány túró áttörve
2 ek sovány tejszín
1 kk közepesen erős mustár
1 ek apróra vágott metélőhagyma
Só és bors
1. Előmelegítjük a sütő grill funkcióját. A paprikákat négyfelé vágjuk, kicsumázzuk, majd héjukkal fölfelé lerakjuk egy tapadásmentes bevonatú tepsiben. A grilltől 20cm-re betesszük a sütőbe, 10-15 percig grillezzük, míg a héjuk megbarnul és felpúposodik. Kivesszük a sütőből, hagyjuk lehűlni, és lehúzzuk a paprika héját.
2. A tonhalat villával összetörjük, beletesszük a túrót, a tejszínt, a mustárt, és összedolgozzuk lágy, homogén krémmé. Sózzuk és borsozzuk. Legalább 30 percre betesszük a hűtőbe.
3. 4 előhűtött tányérra egy-egy paprikanegyedet teszünk, lefedjük tonhalkrémmel. A műveletet kétszer megismételjük, a tetejére kerül a negyedik paprikanegyed. Megszórjuk metélőhagymával, és frissen tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD