Tésztához:
40dkg liszt
20dkg cukor
12,5dkg margarin (fél kockamargarin)
1 egész tojás
1 tojás sárgája
1 sütőpor
3ek kakaópor
Töltelékhez:
20dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
75dkg túró
5dkg margarin
3 tojás sárgája
2ek búzadara
3 tojás
Ízlés szerint a többi réteghez lekvár és dió.
Tetejére:
1 tábla étcsokoládé (tortabevonó)
1. Gyúrd össze a tészta hozzávalóit, egészen addig, míg fényes és sima lesz. Oszd három részre. Lisztezz ki egy tepsit.
2. Az első adagot nyújtsd ki, majd kend meg a baracklekvárral és szórd rá a diót.
3. Készítsd el a túrókrémet: keverd a tojássárgáját cukorral habosra, majd add hozzá a szitán áttört túrót, valamint a többi hozzávalót. Nyújtsd ki a második tésztalapot is, és simítsd rá a túrókrémet.
4. A harmadik tésztalapot is nyújtsd ki, majd helyezd a túrókrém tetejére. Szurkáld meg a tetejét villával, hogy a túróból el tudjon párologni a gőz.
5. Előmelegített sütőben süsd 20-25 percig. Kihűlés után tegyél a tetejére tortabevonót.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK