GASZTRO

Túrófagylalt

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

250g sovány túró
4ek porcukor
1dl víz
1ek citromlé
1 tojásfehérje

 

Elkészítése:

1. Kevergetve felmelegítjük a vizet a cukorral és a citromlével, míg a cukor teljesen fel nem oldódik. Felforraljuk, levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

2. Lassanként hozzáadjuk a túrót, jól összekeverjük. A tojásfehérjét felverjük, majd a krémhez adjuk.

3. Betesszük a fagyasztóba. Ha megfagyott, addig keverjük a fagylaltgépben, míg besűrűsödik.

4. Tálaláshoz meleg vízbe mártott kanállal gombócokat formálunk belőle. Friss gyümölccsel vagy mandulás csókkal kínáljuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL