ÁLLATI CUKISÁGOK

Tavaszi mikrocsip akció sztár önkéntesekkel a Vigyél Haza Alapítvánnyal

Szerző:
Szabó Anna
A kutyák mikrocsippel történő megjelölése az egyik leghatékonyabb eszköz az elkóborolt, a gazdája felügyelete nélkül veszélyessé váló állatok azonosítására.Az eljárás egyszerű és néhány másodperc alatt, állatorvos segítségével fájdalommentesen elvégezhető.

 

A csippel ellátott kutya azonosítója - amennyiben regisztrálták- az erre a célra szolgáló készülékkel könnyen leolvasható és a Magyar Állatorvosi Kamara Petvetdata elektronikus nyilvántartásból bármely állatorvos, a tulajdonost azonosíthatja.

Magyarországon közel egy éve kötelező a kutyák mikrocsippel való ellátása, de csak a gazda-váltáskor, vagy a kölykök eladásakor. A már tulajdonosoknál lévő kutyák csipezése nem kötelező. Másik probléma, hogy a tulajdonos váltáskor csupán a mikrocsip beültetése kötelező, annak regisztrációja nem. (Ez olyan, mint, ha biankó személyi igazolványokkal látnák el őket, hiszen a nem regisztrált állatokat nem lehet a rendszerben megtalálni.)
A fentiek miatt fontos feladat az állattartók figyelmét felhívni és őket ösztönözni a mikrocsip önkéntes beültetésére és regisztrációjára is.


Esemény


Március 26.-án szombaton, a Városligetben az 56-os emlékmű mögötti füves területen 10-14 óra között a Vigyél Haza Alapítvány a Fővárosi Közterület-felügyelettel közösen, „Csipet a Csapatnak” címen mikrocsip akciót hirdet.


A kampány során az alapítvány önkéntesei és az őket segítő állatorvosok a helyszínen kérésre térítésmentesen ellenőrzik a megjelent kutyákban a mikrocsipek meglétét, regisztrációját. Szükség esetén az állatorvos segítők (mobil eszközök segítségével) a helyszínen ingyenesen regisztrálják a kutyákat a rendszerben. A kutyások állatorvosi tanácsokat kapnak és tájékozódhatnak a felelős állattartás szabályairól. Az akció érdekességét növeli, hogy közismert művészek, közéleti emberek önkéntesként segítik a rendezvény lebonyolítását. Velünk lesz Kovács Patrícia, Demcsák Zsuzsa és Nacsa Olivér is.

Az EB OVO Egyesület és a Népszigeti Kutyaiskola közreműködésével érdekes kutyás és gyerekprogramok is várják az érdeklődőket. Rendkívüli felajánlás, hogy az alapítvány az első 50 kutyás jelentkezőnek, átvállalja a mikrocsipezés és regisztráció költségét, amit a Prímavet Kisállat Klinika rendelőjében vehetnek majd igénybe kupon ellenében a szerencsések.

A szervezők kérik, hogy minden állatbarát, aki kutyát is hoz magával, az oltási könyvet is hozza el, mert a rendezvényen segítő állatorvosok, kívánságra ellenőrzik helyszínre érkező kutyák az oltásainak érvényességét és szükség szerint elirányítják a tulajdonost az illetékes állatorvoshoz is.


Helyszín: Városliget, 56-os emlékmű mögötti füves rét
Időpont: 2011.március 26. szombat 10-14 óráig
Kapcsolattartó: Óvári András 06 209 380 380 ovari@bravogroup.hu


A rendezvényt támogatja: a Bayer Healtcare és a Prímavet Kisállat-klinika
További információ: http://www.vigyelhaza.hu/rendezvenyeink.html
tel. 06 20 934 4826

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL