3 tojás
1 ½ dl cukor
2dl finomliszt
2 teáskanál sütőpor
2 evőkanál svéd „Punsch” vagy ánizslikőr
1 ½ evőkanál tej
Töltelék:
100g kockamargarin vagy vaj
1 ½ dl porcukor
1 ½ evőkanál kakaópor
½ teáskanál vanília
1 tojássárgája vagy 1 ½ evőkanál tojáspótló
½ dl svéd „Punsch” vagy ánizslikőr
1. Béleljünk ki egy tepsit vagy egy 30x40 centis süteményestepsit sütőpapírral.
2. Verjük föl a tojásokat a cukorral világossárgára és nagyon sűrűre. Keverjük össze a száraz hozzávalókat és forgassuk a tojásos keverékbe. Keverjük bele a puncsot és a tejet is. A tésztát egyenletesen oszlassuk el az előkészített tepsiben. A sütő középső rácsán nagyjából 5 percig süssük.
3. Borítsuk ki a süteményt a cukorral megszórt sütőpapírra. Távolítsuk el róla a sütéshez használt papírt. Fedjük le a tepsivel, és hagyjuk teljesen kihűlni.
4. Keverjük habosra a vajat a cukorral. Adjuk hozzá a kakaóport, a vaníliát, a tojássárgáját és a puncsot. Terítsük szét a tölteléket a süteménytésztán. Tekerjük föl, és illesztett oldallal lefelé fordítva tegyük a tálalótálra. A tekercset tegyük hűtőbe legalább 1 órára, mielőtt felvágnánk.
A sütő hőmérséklete: 250ºC, légkeveréses: 200ºC
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK