GASZTRO

Kókuszos tekercs

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

3 tojás
2dl cukor
3dl kókuszreszelék
¾dl burgonya- vagy kukoricakeményítő
1 ½ teáskanál sütőpor

Töltelék:
75g kockamargarin vagy vaj
1 ½ dl porcukor
1 ½ dl sűrű vaníliapuding vagy vaníliasodó

 

Elkészítése:

1. Béleljünk ki egy tepsit vagy egy 30x40 centis süteménytepsit sütőpapírral.

2. Verjük föl a tojásokat a cukorral világossárgára és nagyon sűrűre.

3. Keverjük össze a kókuszt a keményítőt és a sütőport, majd forgassuk a tojásos keverékbe.

4. A tésztát egyenletesen oszlassuk el az előkészített tepsiben.

5. Süssük a sütő középső rácsán nagyjából 5 percig.

6. Borítsuk ki a süteményt a cukorral megszórt sütőpapírra. Távolítsuk el róla a sütéshez használt papírt. Hagyjuk teljesen kihűlni.

7. A töltelékhez keverjük habosra a vajat a cukorral. Kanalanként adjuk hozzá a pudingot, közben alaposan felverve.

8. Terítsük szét egyenletesen a tölteléket a süteményen. Tekerjük föl, és illesztett oldallal lefelé fordítva tegyük tálalóra. Tegyük hűtőbe legalább egy órára, mielőtt felvágnánk.

A sütő hőmérséklete: 250ºC, légkeveréses: 200ºC

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL