3 tojás
1 1/2dl cukor
3/4dl burgonya- vagy kukoricakeményítő
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál sütőpor
Töltelék:
100g kockamargarin vagy vaj
2dl porcukor
1 teáskanál vanília
1 tojássárgája vagy 1 ½ evőkanál tojáspótló
1. Béleljünk ki egy tepsit vagy egy 30x40 centis süteménytepsit sütőpapírral.
2. Verjük föl a tojásokat a cukorral világossárgára és nagyon sűrűre.
3. Keverjük össze a száraz hozzávalókat és forgassuk a tojásos keverékbe.
4. A tésztát egyenletesen oszlassuk el az előkészített tepsiben.
5. Süssük a sütő középső rácsán nagyjából 5 percig.
6. Borítsuk ki a süteményt a cukorral megszórt sütőpapírra. Távolítsuk el róla a sütéshez használt papírt. Hagyjuk teljesen kihűlni.
7. A töltelékhez keverjük habosra a vajat és a cukrot. Adjuk hozzá a vaníliát, és közben felverve adjuk hozzá a tojássárgáját vagy a tojáspótlót.
8. Terítsük szét egyenletesen a tölteléket a süteményen. Tekerjük föl, és illesztett oldallal lefelé fordítva tegyük tálalótálra. Tegyük hűtőbe legalább egy órára, mielőtt felvágnánk.
A sütő hőmérséklete: 250ºC, légkeveréses: 200ºC
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Tényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK