2 evőkanál méz
80ml szójaszósz
2 evőkanál száraz sherry
1 teáskanál ötfűszerkeverék
4 cm friss gyömbér, lereszelve
1 evőkanál mogyoróolaj
4 csirkemellfilé (680g)
360g lapos gomba
500g bébi bok csoj (kínai káposzta), négy részre vágva
250ml csirkealaplé
2 teáskanál kukoricaliszt
2 evőkanál víz
1. Keverjük össze egy kis tálkában a mézet, a szójaszószt, a sherryt, az ötfűszerkeveréket, a gyömbért és az olajt.
2. Tegyük a csirkét egy közepes méretű tálba a mézes keverék felével, és dolgozzuk össze. Lefedve tegyük hűtőbe 10 percre.
3. A gombát és a káposztát kisebb adagokban süssük meg forró grillserpenyőben, majd lefedve tartsuk melegen.
4. A csirkehúst ugyanebben a serpenyőben süssük aranybarnára kisebb adagokban. Lefedve pihentessük öt percig, majd vékonyan szeleteljük fel.
5. A maradék mézes keveréket egy kis lábasban keverjük össze a csirkealaplével, és forraljuk fel.
6. Keverjük hozzá a kukoricalisztet, és folyamatosan kevergetve főzzük, amíg besűrűsödik. A gombát, a káposztát és a csirkét rendezzük tányérokra, majd locsoljuk meg a mártással.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK