GASZTRO

Immunerősítő csirkesaláta

Szerző:
Szabó Anna
Ha pontosítani akarunk: csilis-zöldcitromos csirkesaláta, ami kis túlzással ugyan, de valóban erősíti szervezeted ellenállóképességét. Ráadásul finom, könnyed fogás és gyorsan elkészíthető!

 

Hozzávalók:

250ml víz
250ml csirkealaplé
340g csirkemellfilé
1 kis sárgarépa
1 kis piros kaliforniai paprika, vékonyra szeletelve
Fél kis kínai káposzta (kb. 200g), vékonyra szeletelve
2 mogyoróhagyma, finomra vágva
60g babcsíra
1 csokor friss korianderlevél
100g vízitorma, eltépkedve

Csilis-zöldcitromos öntet
60ml zöldcitromlé
2 evőkanál édes csiliszósz
1 gerezd fokhagyma, összezúzva
1 evőkanál osztrigaszósz
1 teáskanál szezámolaj

 

Elkészítése:

1. Forraljuk fel a vizet és a csirkealaplét egy közepes lábasban, majd vegyük kisebbre a lángot, és tegyük bele a csirkehúst, főzzük kb. 10 percig. Az elkészült húst szűrjük le, pihentessük öt percig, végül vékonyan szeleteljük fel.

2. A sárgarépát vágjuk gyufaszál vékonyságú és hosszúságú darabokra. A csirkehúst és a sárgarépát tegyük egy nagy tálba a kaliforniai paprikával, a kínai káposztával, a hagymával, a babcsírával, a korianderrel és a vízitormával együtt. Locsoljuk meg a csilis-zöldcitromos öntettel, és lazán keverjük össze.

3. Az öntet elkészítéséhez a hozzávalókat tegyük egy befőttes üvegbe, és jól rázzuk össze.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL