250ml víz
250ml csirkealaplé
340g csirkemellfilé
1 kis sárgarépa
1 kis piros kaliforniai paprika, vékonyra szeletelve
Fél kis kínai káposzta (kb. 200g), vékonyra szeletelve
2 mogyoróhagyma, finomra vágva
60g babcsíra
1 csokor friss korianderlevél
100g vízitorma, eltépkedve
Csilis-zöldcitromos öntet
60ml zöldcitromlé
2 evőkanál édes csiliszósz
1 gerezd fokhagyma, összezúzva
1 evőkanál osztrigaszósz
1 teáskanál szezámolaj
1. Forraljuk fel a vizet és a csirkealaplét egy közepes lábasban, majd vegyük kisebbre a lángot, és tegyük bele a csirkehúst, főzzük kb. 10 percig. Az elkészült húst szűrjük le, pihentessük öt percig, végül vékonyan szeleteljük fel.
2. A sárgarépát vágjuk gyufaszál vékonyságú és hosszúságú darabokra. A csirkehúst és a sárgarépát tegyük egy nagy tálba a kaliforniai paprikával, a kínai káposztával, a hagymával, a babcsírával, a korianderrel és a vízitormával együtt. Locsoljuk meg a csilis-zöldcitromos öntettel, és lazán keverjük össze.
3. Az öntet elkészítéséhez a hozzávalókat tegyük egy befőttes üvegbe, és jól rázzuk össze.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK