Tészta:
½ csésze vaj
¼ csésze kristálycukor
¼ csésze kakaópor
1 tojás
¼ teáskanál só
1 ½ csésze darált keksz
¾ csésze kókuszreszelék
½ csésze felaprított pekándió
Töltelék:
1/3 csésze lágy vaj
10dkg lágy krémsajt vagy túró
1 teáskanál őrölt vanília
1 csésze porcukor
Máz:
6dkg étcsokoládé 1 cm-es darabkákra törve
1 teáskanál vaj
1. Béleljünk ki egy 13x13 cm-es sütőedényt alufóliával úgy, hogy a fényes oldala legyen fölfelé, és az edény szélein 5cm-rel túllógjon. Tegyük félre.
2. A tésztához tegyük a vajat, a cukrot, a kakaót, a tojást és a sót egy közepes méretű lábosba. Közepes lángon, állandó kevergetés mellett főzzük, amíg besűrűsödik; kb. 2 percig. Vegyük le a tűzről, majd keverjük bele a darált kekszet, a kókuszreszeléket és a pekándiót. Egyenletesen nyomkodjuk az előkészített edénybe.
3. A töltelékhez egy kis tálkában keverjük simára a vajat, a krémsajtot és a vaníliát. Fokozatosan keverjük hozzá a porcukrot. Kenjük a tésztára, majd tegyük a hűtőszekrénybe 30 percre.
4. A mázhoz tegyük a csokoládét és a vajat kicsi, lezárható műanyag zacskóba; zárjuk le. Mikrohullámú sütőben melegítsük magas fokozaton 50 másodpercig. Fordítsuk meg a zacskót, és melegítsük még 40-50 másodpercig, vagy amíg megolvad. Nyomkodjuk meg simára a zacskóban. Vágjunk apró lyukat az egyik csücskén, és csurgassuk a süteményre. Tegyük hűtőszekrénybe, míg megszilárdul, kb. 20 percig. A fóliánál fogva vegyük ki a süteményt a tepsiből, majd vágjuk 4 cm-es kockákra.
OLVASS TOVÁBB!
4 egzotikus tésztafajta, amit eddig valószínűleg nem ismertél
Nem minden tészta egyforma, és ezt nem csak az olaszok tudják megerősíteni. Ázsia is széles választékot kínál....
GASZTROÖrökzöld levelek és lédús gyümölcsök: íme, a legnépszerűbb citrusfélék!
Lehetnek édesek vagy savanyúak, a citrusfélék örök kedvenceink....
GASZTRO5 könnyű és gyors vacsora, mely a mosogatást gyerekjátékká varázsolja
Az alábbi receptek rendkívül egészségesek, ráadásul elkészítésükhöz csak egy serpenyő (esetleg egy keverőtál) és sütő szükség...
Ez történik a testedben, amikor beleharapsz a chillipaprikába
Te is szereted a fűszeres ételeket? Most kiderült, miért olyan jó érzés még az is, amikor égetik a nyelvet!...
GASZTROEttől a nyálkás anyagtól fiatalodik meg igazán a bőrünk
A legújabb wellness-trend egy átlátszó, nyálkás folyadék körül forog, amely nem más, mint az okra víz....
GASZTROVissza a gyökerekhez: íme, a legegészségesebb fajták!
Aki szeretné, hogy jól működjön az immunrendszere, annak kötelező megismerkedni velük. Összeszedtünk mindent ezekről a kevéssé ismer...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD