Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Kókuszos csemege - sütés nélkül

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

Tészta:
½ csésze vaj
¼ csésze kristálycukor
¼ csésze kakaópor
1 tojás
¼ teáskanál só
1 ½ csésze darált keksz
¾ csésze kókuszreszelék
½ csésze felaprított pekándió

Töltelék:
1/3 csésze lágy vaj
10dkg lágy krémsajt vagy túró
1 teáskanál őrölt vanília
1 csésze porcukor

Máz:
6dkg étcsokoládé 1 cm-es darabkákra törve
1 teáskanál vaj

 

Elkészítése:

1. Béleljünk ki egy 13x13 cm-es sütőedényt alufóliával úgy, hogy a fényes oldala legyen fölfelé, és az edény szélein 5cm-rel túllógjon. Tegyük félre.

2. A tésztához tegyük a vajat, a cukrot, a kakaót, a tojást és a sót egy közepes méretű lábosba. Közepes lángon, állandó kevergetés mellett főzzük, amíg besűrűsödik; kb. 2 percig. Vegyük le a tűzről, majd keverjük bele a darált kekszet, a kókuszreszeléket és a pekándiót. Egyenletesen nyomkodjuk az előkészített edénybe.

3. A töltelékhez egy kis tálkában keverjük simára a vajat, a krémsajtot és a vaníliát. Fokozatosan keverjük hozzá a porcukrot. Kenjük a tésztára, majd tegyük a hűtőszekrénybe 30 percre.

4. A mázhoz tegyük a csokoládét és a vajat kicsi, lezárható műanyag zacskóba; zárjuk le. Mikrohullámú sütőben melegítsük magas fokozaton 50 másodpercig. Fordítsuk meg a zacskót, és melegítsük még 40-50 másodpercig, vagy amíg megolvad. Nyomkodjuk meg simára a zacskóban. Vágjunk apró lyukat az egyik csücskén, és csurgassuk a süteményre. Tegyük hűtőszekrénybe, míg megszilárdul, kb. 20 percig. A fóliánál fogva vegyük ki a süteményt a tepsiből, majd vágjuk 4 cm-es kockákra.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL