GASZTRO

Empanada

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

500g liszt
2dl+2ek olívaolaj
2 tojás
3 friss paradicsom
3 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
600g hideg sült hús
4 csipet kömény
3ek zsemlemorzsa
Liszt, só, bors

 

Elkészítése:

1. Halmozzuk fel a lisztet, a közepébe készítsünk mélyedést, és keverjünk hozzá 2 csipet sót, 2 dl olívaolajt és 1 tojást. Ne gyúrjuk túl sokáig. Pihentessük a tésztát 1 órán át.

2. Amíg a tészta pihen, készítsük el a tölteléket. Hámozzuk meg, magozzuk ki és kockázzuk fel apróra a paradicsomokat. Vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát, aprítsuk fel a húst.

3. Egy serpenyőben mérsékelt tűzön hevítsük fel az olívaolajt. 5 percig fonnyasszuk rajta a hagymát, majd adjuk hozzá a húst, a fokhagymát és a paradicsomot. Ízesítsük sóval, borssal, köménymaggal. Szelíd tűzön főzzük 25 percig.

4. Ekkor szórjuk bele a zsemlemorzsát, és keverjük össze. Ellenőrizzük a fűszerezést, és hagyjuk kihűlni a tölteléket.

5. A tésztát vágjuk 16 egyforma darabra. Lisztezett deszkán mindegyiket nyújtsuk koronggá. Tegyünk a töltelékből minden korongra, majd hajtsuk félbe a tésztát.

6. A széleket erősen nyomkodjuk össze. A párnácskákat kenjük meg felvert tojással, majd 190ºC-ra előmelegített sütőben, süssük körülbelül 25 percig.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL