500g liszt
2dl+2ek olívaolaj
2 tojás
3 friss paradicsom
3 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
600g hideg sült hús
4 csipet kömény
3ek zsemlemorzsa
Liszt, só, bors
1. Halmozzuk fel a lisztet, a közepébe készítsünk mélyedést, és keverjünk hozzá 2 csipet sót, 2 dl olívaolajt és 1 tojást. Ne gyúrjuk túl sokáig. Pihentessük a tésztát 1 órán át.
2. Amíg a tészta pihen, készítsük el a tölteléket. Hámozzuk meg, magozzuk ki és kockázzuk fel apróra a paradicsomokat. Vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát, aprítsuk fel a húst.
3. Egy serpenyőben mérsékelt tűzön hevítsük fel az olívaolajt. 5 percig fonnyasszuk rajta a hagymát, majd adjuk hozzá a húst, a fokhagymát és a paradicsomot. Ízesítsük sóval, borssal, köménymaggal. Szelíd tűzön főzzük 25 percig.
4. Ekkor szórjuk bele a zsemlemorzsát, és keverjük össze. Ellenőrizzük a fűszerezést, és hagyjuk kihűlni a tölteléket.
5. A tésztát vágjuk 16 egyforma darabra. Lisztezett deszkán mindegyiket nyújtsuk koronggá. Tegyünk a töltelékből minden korongra, majd hajtsuk félbe a tésztát.
6. A széleket erősen nyomkodjuk össze. A párnácskákat kenjük meg felvert tojással, majd 190ºC-ra előmelegített sütőben, süssük körülbelül 25 percig.
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK