Szabó Anna
Hozzávalók:1 kis bagett
1ek olívaolaj
1 kis padlizsán (230g), vékonyra szeletelve
200g haloumi sajt, vékonyra szeletelve (ciprusi sajtféle, helyettesíthetjük más grillezhető sajttal)
2ek finomliszt
2 közepes szilvaparadicsom (150g), vékonyra szeletelve
2ek friss bazsalikom
1ek kapribogyó, leöblítve és lecsepegtetve
1. Melegítsük elő a sütőt 220ºC-ra (légkeverős sütőnél 200ºC-ra).
2. Vágjuk a kenyeret átlósan 8 szeletre, majd a szeletek mindkét oldalát kenjük meg olívaolajjal, és forró sütőben pirítsuk 5 percig.
3. Süssük meg a padlizsánt forró grillserpenyőben (grillsütőben vagy kerti grillezőn), míg megpuhul.
4. Forgassuk meg a haloumi sajtot lisztben, majd tegyük forró grillserpenyőbe és süssük, amíg enyhén megpuhul.
5. Osszuk el a padlizsánt, a sajtot, a paradicsomot, a bazsalikomot és a kapribogyót a kenyérszeleteken, majd locsoljuk meg a maradék olajjal.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK