1 kis bagett
1ek olívaolaj
1 kis padlizsán (230g), vékonyra szeletelve
200g haloumi sajt, vékonyra szeletelve (ciprusi sajtféle, helyettesíthetjük más grillezhető sajttal)
2ek finomliszt
2 közepes szilvaparadicsom (150g), vékonyra szeletelve
2ek friss bazsalikom
1ek kapribogyó, leöblítve és lecsepegtetve
1. Melegítsük elő a sütőt 220ºC-ra (légkeverős sütőnél 200ºC-ra).
2. Vágjuk a kenyeret átlósan 8 szeletre, majd a szeletek mindkét oldalát kenjük meg olívaolajjal, és forró sütőben pirítsuk 5 percig.
3. Süssük meg a padlizsánt forró grillserpenyőben (grillsütőben vagy kerti grillezőn), míg megpuhul.
4. Forgassuk meg a haloumi sajtot lisztben, majd tegyük forró grillserpenyőbe és süssük, amíg enyhén megpuhul.
5. Osszuk el a padlizsánt, a sajtot, a paradicsomot, a bazsalikomot és a kapribogyót a kenyérszeleteken, majd locsoljuk meg a maradék olajjal.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK