GASZTRO

Fokhagymás csirkeragu

Szerző:
Szabó Anna
Ebédre tökéletes és gyors választás egy finom, zöldséges ragu elkészítése.

 

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
50 dkg csirkemell
4 evőkanál olaj
fél mokkáskanál őrölt fekete bors
1 mokkáskanál szurokfű
2 dl főzőtejszín
1 csapott kiskanál só

 

Elkészítése:

1. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, majd a vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A megmosott, lecsepegtetett csirkemellet vékony csíkokra vágjuk.

2. Az olajat nagyobb széles serpenyőben közepesen felforrósítjuk, majd a hagymát rátesszük, és megdinszteljük. Vigyázzunk, nehogy megbarnuljon! A húst hozzákeverjük, és nagy lángon, többször átforgatva 3-4 percig pirítjuk. Megborsozzuk, szurokfűvel és a zúzott fokhagymával fűszerezzük.

3. A csirkemellet összeforgatjuk a fűszerekkel, majd fél perc elteltével ráöntjük a tejszínt. Csak most sózzuk meg, és épp csak egy percig forraljuk. Ha a leve kevés lenne, tejszínt önthetünk még hozzá. Párolt rizzsel tálaljuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL