40g fokhagymagerezd
Fél dl sovány tejszín
2dl sovány tej
1 egész tojás + 2 tojássárgája
1kk olívaolaj
Só és őrölt bors
A petrezselyemkrémhez
200g petrezselyemzöld
1,5dl sovány tej
1ek tejpor
1. A petrezselymet megmossuk, szárát levágjuk. 2 percre enyhén sós, lobogó vízbe tesszük, kivesszük, hideg vízbe mártjuk. Konyharuhán vagy papírtörlőn megszárítjuk.
2. A megtisztított fokhagymagerezdeket félbevágjuk, kiszedjük a csírákat. A gerezdeket 2 percre lobogó forró vízbe dobjuk, majd lecsepegtetjük. Még kétszer megismételjük ezt a műveletet. Az ezután durvára zúzott gerezdeket 2-3 percig mixeljük a tejszínnel és a tejjel. Hozzáadjuk a felvert egész tojást és a két tojássárgáját, megsózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük.
3. A sütőt előmelegítjük 150C-ra (5. fokozat). A fokhagymakrémet elosztjuk 4 kicsi, enyhén kiolajozott sütőformába, majd betesszük egy vízzel félig megtöltött sütőtálba. Kb. 40 percig sütjük, amíg a hab megszilárdul.
4. Elkészítjük a petrezselyemkrémet. Felforraljuk a tejet, beletesszük a petrezselymet, és 2 percig főzzük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tejport, és 2-3 percig keverjük, hogy teljesen sima krémet kapjunk. Sózzuk és borsozzuk.
5. A fokhagymahabot kiborítjuk a formákból, a petrezselyemkrémmel melegen tálaljuk előételként.
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK