SZÉPSÉG

Top 10 sminkárnyalat, ami 2011-ben is tartja magát

Szerző:
Szabó Anna
Attól függetlenül, hogy a bőröd alabástrom, ébenfekete színekben tündököl vagy egyik se illik rá, a következő 10 sminkárnyalat közül, bizonyosan találsz majd kedvedhez és személyiségedhez illőt.


Indigó szemhéjfesték

A gazdag lila, a kék és a piros keveréke. Szinte mindenkinek jól áll, ráadásul egyszerre képviseli a nappalt és a magával ragadó éjszakát. Egy hibába eshetsz vele: drámaian soknak tűnhet a sminked, ha piros rúzzsal párosítod. Vidd fel pontosan a szemhéjadra, különben az összevertség látszatát nyújthatod.

 

Barackos pirosító

A rózsás pirosítókkal ellentétben – amelyek könnyedén kelthetnek Barbie-s vagy fagyos hatást – a barack némi csillámmal vegyítve minden arcot üdévé tesz. Hordd a pofacsontodon, így egyszerre emeled ki vonásaidat és tekintetedet.

 

Tengerészkék szemceruza

A tengerészkék szemhéjfesték valóban nem előnyös mindenkinek, de a szemceruza egészen más dolog. Dobd fel vele sminked, főként, ha nem áll másból, mint alapozóból, fekete spirálból, és némi pirosítóból! Egyszerűen azért lesz a szemed olyan varázslatos tőle, mert kiemeli a szemfehérjét, ezzel akaratlanul is üzenetet küldve a külvilágnak.

 

Aranyló szemhéjpúder

A bézs, aranyló szemhéjfesték szintén mindenkinek előnyös lehet. Óvatosan bánj vele, mert, ha egyszerre túl sokat viszel fel, attól ugyan még nem lesz előnyösebb a szín, viszont kifejezetten rondán mutat, amikor megáll a szemhéj ráncaiban. Ha csak optikailag szeretnéd feljavítani a sminked, akkor néhány ecsetvonásnyit vigyél fel közvetlenül a szemöldököd alá – ez megnyitja a tekintet – de valóban csak egy leheletnyi legyen!

 

Igazi vörös rúzs

Tudjuk, hogy már számtalanszor leírtuk, de az igazán elragadó smink két alapvető hozzávalója a jó szempillaspirál és vörös rúzs. Igaz, hódít a vörös minden árnyalata a ruházatot, de főként a szánkat illetően. Ám, ha nem így lenne, akkor is: egy igazi nő kelléktárában alapkövetelmény egy, számára megfelelő árnyalatú vörös rúzs – legalább annyira mint egy darab kiváló minőségű szempillaspirál. És itt a megfelelő árnyalatról van szó. Mert míg a barátnődet dögös dívává varázsolja rúzsa, addig Te ugyanattól az árnyalattól akár nevetségesnek is érezheted magadat.

 

Bronzosító

Bármikor melegséget lophatsz az arcodra, ha némi bronzosítót elkeversz egy borsónyi hidratáló krémmel, majd jól eldolgozod a bőrödön.

 

Rózsás szájfény

Nem lehet nagyot hibázni a rózsás szájfénnyel se: egyszerűen azért, mert ez az árnyalat hasonlít a leginkább a természetes ajakszínhez. Használatával két célt is le tudhatsz, kiemeled ajkaidat és ápolod is azokat.

 

Barna szemfesték négyes

Az életet megfűszerezheti a változatosság, de nincs még egy olyan általános szín a szemem – por állagban legalábbis – mint a barna, ami tényleg mindenkinek csak előnyére válhat. Egyszerű, hétköznapi, munkába járós sminktől egészen az alkalmi füstös verzióig bármit elkészíthetsz vele.

 

Türkizkék szemceruza

Húzd ki a szemed közvetlenül a szempillák tövénél, és máris szembesülsz az optikailag megnövelt tekintet varázsával. Meglepő lehet ebben a fénylő színben szemceruzát választani, de hidd el, megéri.

 

Ragyogó, mély, bronzos – szemhéjfesték

Egyszerre vágysz természetes hatású, mégis ünnepélyes sminkre? Akkor a mély bronzos színeket válaszd! Tekints rá úgy, mint a barna felturbózott változatára.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL