FOGYÓKÚRA

Melegítő, fogyókúrás ételek

Szerző:
Szabó Anna
A téli hidegben jólesnek a melegítő ételek, melyek az egész testet felforrósítják. Ezeket a 400 kalóriás finomságokat bármelyik diétádba beillesztheted.

 

Ezeket az egészséges és diétás recepteket David Hawksworth állította össze, aki Vancouver egyik leghíresebb séfje. Bármelyiket, tetszés szerint beillesztheted a diétádba, ha ízletes ebédre vágysz, hiszen csak 400 kcal-t tartalmaznak adagonként. (A receptek négy személyre szólnak.)


Sültparadicsom-leves parmezános pirítóssal

Alapanyagok
6 nagy paradicsom, ½ vöröshagyma, vékonyra szeletelve, 2 gerezd fokhagyma átpasszírozva, 2 babérlevél, 2 szál kakukkfű, 10 szem feketebors, 1tk. cukor, 0,5 dl olívaolaj, 1 tk. tengeri só, 2 csésze zöldségleves lé, 8 bazsalikomlevél

Melegítsd elő a sütőt 190 Celsius fokra. Tedd egy serpenyőbe a paradicsomot, hagymát, fokhagymát, a babérlevelet, a kakukkfüvet, borsot, cukrot, az olajat és enyhén sózd meg. Süsd kb. 45 percig, majd add hozzá a felaprított bazsalikomot, öntsd fel a zöldségleves alappal, forrald össze a zöldségekkel, míg besűrűsödik, majd vedd le a tűzről és turmixold simára. Tálald parmezános fokhagymás pirítóssal.


Karfiolos sajtos sült tészta


Alapanyagok
1 kisebb fej karfiol rózsáira szedve, ½ csésze durum tészta, 2 szegfűszeg, ½ fej vöröshagyma, 2 csésze alacsony zsírtartalmú tej, 1 babérlevél, 2 ek. vaj, 2 ek. liszt, ¾ csésze ementáli sajt durvára reszelve, 1 tk. csiliszósz, 1 tk. őrölt szerecsendió

Melegítsd elő a sütőt 220 Celsius fokra. Közben tedd fel a karfiolt egy lábasban enyhén sós vízben főni. Két perc után szűrd le, de a vizet ne öntsd ki, mert a tésztát ugyanebben a vízben kell kifőzni. Ha kész a tészta, melegítsd meg a tejet egy közeped fazékban, tedd bele a babérlevelet, szegfűszeget és a hagymát. A vajból és a lisztből készíts világos rántást. Távolítsd el a tejből a babérleveleket, szegfűszeget és a hagymát, majd add folyamatos kevergetés mellett a rántáshoz, és főzd 10 percig. Tedd bele a sajt felét és keverd simára botmixerrel. Add hozzá a csiliszószt és a szerecsendiót. Sóval, borssal ízesítsd. Rétegezd a tésztát és a karfiolt egy kivajazott tepsibe, öntsd rá a szószt, szórd a tetejére a maradék sajtot, és süsd 20 percig.


Almás-körtés morzsa


Alapanyagok
1,25 csésze liszt, 1tk. só, 6 ek. barna cukor, 3 ek. vaj, 2 ek. aprított mandula, 2 édes alma apró kockákra vágva, 2 nagyobb körte apró kockákra vágva, 1 tk. őrölt fahéj, 1 tk. őrölt szegfűszeg

Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius fokra. Egy nagyobb edényben keverd össze a lisztet, a sót és 4 ek. cukrot. A vajat darabkákra vágva add a liszthez. Keverd kézi mixerrel addig, míg hasonló állaga nem lesz a zsemlemorzsához. A mandulát keverd a morzsához. Egy másik edényben vegyítsd el a felkockázott almát és körtét, majd add hozzá a maradék cukrot, fahéjat és szegfűszeget. Oszd szét négy tűzálló tálkába a gyümölcsöket, öntsd a tetejére a morzsát, és süsd 40 percig.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL