GASZTRO

Karácsonyi mézes krémes

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók

A tésztához:

- 5 dkg RAMA margarin,
- 40 dkg liszt,
- 1 kávéskanál szódabikarbóna,
- 15 dkg cukor,
- 2 db tojás,
- 2 evőkanál méz.

A krémhez:
- 20 dkg RAMA margarin,
- 20 dkg cukor,
- 1 db citrom lereszelt héja és kifacsart leve,
- 3 evőkanál gríz,
- 3 dl tej,
- baracklekvár (ízlés szerint).

Elkészítés


A margarint, a tojást, a cukrot és a mézet összekeverjük, és gőz fölött felfőzzük. Amikor kihűlt, a liszttel, a szódabikarbónával összegyúrjuk, és négy cipóra osztjuk. A tésztát egy órát pihentetjük, majd kinyújtjuk és sütőlapon vagy a tepsi lisztezett hátoldalán, egyenként megsütjük (180 °C, laponként kb. 15 perc). Másnap töltjük.

A krémhez a tejből a búzadarával sűrű tejbegrízt főzünk. A margarint a cukorral, a citrom levével és lereszelt héjával kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejbegrízt. A lapot először baracklekvárral vékonyan megkenjük, majd a krémmel megtöltjük a tortalapokat. A tetejét ízlés szerint díszíthetjük: porcukrot szórhatunk rá vagy bevonhatjuk csokoládémázzal.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL