Hozzávalók
A tésztához:
- 28 dkg liszt,
- 20 dkg margarin,
- 8 dkg cukor,
- 2 db tojás sárgája,
- 1 csomag vaníliás cukor.
A töltelékhez:
- 4 db tojásfehérje,
- 20 dkg porcukor,
- 20 dkg darált dió,
- 15 dkg méz,
- 1/4 citrom leve, héja,
- 1-2 csomag vaníliás cukor.
Elkészítés
A tojás kivételével a hozzávalókat jól elmorzsoljuk, majd a tojással tésztává gyúrjuk. A tésztát hűvös helyen vagy hűtőben pihentetjük.
25 darab kosárkaformát alaposan kikenünk margarinnal. A tésztát 25 felé osztjuk, és minden formába belenyomkodunk egy adagot.
A tojásfehérjét jó kemény habbá verjük. A porcukros diót elkeverjük a mézzel, egy kevés tojáshabbal összedolgozzuk, majd óvatosan hozzáadjuk a többi habot. A kosárkák belsejét vékonyan ki lehet kenni pikáns lekvárral, így sokkal pikánsabb ízkeveréket kapunk. A habos-mézes diót eloszlatjuk mindegyik kosárkába úgy, hogy éppen hogy púpos legyen a teteje. Kb. 180 - 200 fokon 20-30 perc alatt készre sütjük. A tetejét különböző magokkal, apróra vágott gyümölcsökkel lehet díszíteni.
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK