GASZTRO

Finn karácsonyi mézeskalács

Szerző:
Szabó Anna
 


Hozzávalók

- 1 kg liszt,
- 30 dkg margarin,
- 30 dkg cukor,
- 3 egész tojás,
- 25 dkg méz,
- 2 kávéskanál őrölt gyömbér,
- 2 kávéskanál őrölt szegfűszeg,
- 2 kávéskanál őrölt fahéj,
- 1 kávéskanál őrölt narancshéj,
- 3 kávéskanál szódabikarbóna.

Elkészítés


Összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával, a mézet és a fűszereket összefőzzük, majd hozzáadjuk a margarint, és addig keverjük, amíg kihűl. A tojásokat a cukorral jó habosra verjük

Ezt a háromfélét összegyúrjuk úgy, hogy egy kicsit összeálljon, majd egy éjszakán keresztül állni hagyjuk. Másnap 1/2 cm-esre kinyújtjuk, tetszés szerinti formákat szaggatunk és megsütjük. Célszerű először mindet kiszaggatni formára, aztán sorban, két váltott tepsivel sütni, mert gyorsan sül. Sütés után kenjük meg őket tojással, így szép fényesek lesznek. Dobozban nagyon sokáig eláll, és karácsonyfadísznek is nagyon szépen mutat.

A cukormáz készítése

1 tojásfehérjét nagyon keményre verünk12 dkg porcukorral. Hűtőzacskóba helyezzük, egészen kicsi lyukat szúrunk rá, és mintákat rajzolunk a kész mézesekre. A cukormáz egy lehetőleg egy éjszakán át száradjon rajta.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL