GASZTRO

Puha mézeskalács

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók

- 13 dkg méz,
- 13 dkg margarin,
- 3 tojás,
- 1 citrom,
- 25 dkg porcukor,
- 25 dkg finomliszt,
- 25 dkg rozsliszt,
- 1 kávéskanál szódabikarbóna,
- 2 evőkanál mézes fűszerkeverék.

Elkészítés

A mézet a margarinnal felforrósítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A tojásokat 2 evőkanál citromlével és a porcukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk a mézes keveréket. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, a mézes fűszerkeverékkel, a citrom lereszelt héjával, több részletben a mézes-tojásos keverékhez adjuk, alaposan elkeverjük.

Elsimítjuk a tetejét, letakarjuk és egy éjszakán át hideg, de nem fagyos helyen pihentetjük. Másnap lazán átgyúrjuk, kinyújtjuk, és tetszés szerinti formákat szaggatunk belőle. Óvatosan, inkább kis lángon (150 fokon) megsütjük. Kb. 10-15 perc alatt megsül. Tetejét meg lehet kenni tejszínnel, illetve felvert tojáshabbal is. Fémdobozba téve 3-4 hétig is eláll, és ha egy almát is melléteszünk, nem keményedik meg.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL