9 tojássárgája
5 tojás
5 evőkanál méz
10 dkg előfőzött mazsola
2 evőkanál olívaolaj
20 dkg darált dió
2 púpos evőkanál keserű kakaópor
Először keverd össze a tészta hozzávalóit: 4 tojássárgája, 2 evőkanál méz, 10 dkg előfőzött mazsola, 1 evőkanál olívaolaj, 15 dkg darált dió, 6 tojásfehérje habbá verve, 1 púpos evőkanál keserű kakaópor.
Majd sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 20 perc.
Ezután készítsd el a krémet: 5 tojássárgáját keményre főzve, ha kihűlt törd össze villával, 5 nyers tojássárgáját, 3 evőkanál mézet, 5 dkg darált diót keverj össze. Mindezeket vízfürdő felett sűrítsd be, majd adj hozzá 1 evőkanál olívaolajat, és 1 evőkanál keserű kakaóport.
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK