SZÓRAKOZÁS

Decemberi programajánló

Szerző:
Szabó Anna
A tiszta erőből tomboló tél közepette se feledkezz meg a szívedet-lelkedet melengető programokról, rendezvényekről. Az óriási kínálatból ezúttal azokat mutatjuk meg neked, melyek a mi szívünknek kedvesek!

 

Szekeres Adrien adventi turné és koncert
Időpont:
december 04-től  
Helyszín: Sopron, Pápa, Győr, Kaposvár, Nyíregyháza, Bölcske, Cegléd, Szentes, Gyöngyös és Gödöllő

Immár hagyomány, hogy év végén igazi ünnepi hangulatban útra kél a varázslatos hangú magyar énekesnő, Szekeres Adrien, hogy adventi turnéján dalaival mindenki számára ajándékba adja az ünnepvárás csodáját. A meghitt dallamok, régi és új karácsonyi és karácsonyváró dalok ezúttal is templomokban csendülnek fel, ahol a különleges környezet amúgy is lecsendesíti a külvilág rohanó zaját és engedi a koncert közönségét egy kicsit befelé figyelni, hogy új lendülettel, új hittel, újjászületett érzésekkel köszöntse mindenki az év legszebb és legszentebb ünnepét.

Adrien szépsége és tehetsége, csodálatos hangja és elegáns előadásmódja a legegyszerűbb dalokat is csillogó dísszé nemesíti, felejthetetlen élményt nyújtva ily módon minden látogatónak. Öltöztessük hát ünneplőbe szívünket idén is Adrien dalaival! Gyöngyös, Sopron, Pápa, Győr, Kaposvár, Nyíregyháza, Bölcske, Cegléd, Szentes, Gyöngyös és Gödöllő után Budapesten zárul a turné, december 20-án este 19 órától egy felejthetetlen koncerttel a Király utcai Avilai Szent Teréz Templomban. Aki pedig nem jut el a koncertre, a tavalyi karácsonyi koncert zenei anyagát DVD-n is a fa alá teheti majd.

 

London Underground
Időpont: december 11., délutántól
Helyszín:
U26 djuice clubshop, Eiffel tér

A buli célja enni, inni, szórakozni úgy, ahogy a brit főváros lakói, de mindezt Budapest szívében, az Eiffel téren. Utazásra fel! London a világ egyik legjelentősebb üzleti és gazdasági központja, befolyásolja a politikát, oktatást, szórakoztatást, a médiát és a divatot az egész világon. London emellett a kultúra nemzetközi fellegvára is, ahol művészeti és zenei fesztiválok, múzeumok egész sora található.

A városban több mint 300 féle nemzetiségű ember él, akik az idő múlásával tették olyanná a várost, amilyen napjainkban, és ami miatt évente milliónyi turistát vonz. Friss underground környezet vagy nyüzsgő pénzügyi központ - ez mind London!

 

Karcsúsító nap a Jade Stúdióval
Időpont:
december 11.
Helyszín: Jade Stúdió, 1091 Budapest, Üllői út 121. II/6.

Készülj fel a fogyásra! Úgy döntöttél, jövőre új életet kezdesz, és ennek jegyében megszabadulsz a feleslegeses kilóidtól? Látogass el december 11-én a Jade Jóga és Életmód Stúdió Karcsúsító napjára, ahol rengeteg hasznos tanácsot kaphatsz arra vonatkozólag, hogyan vágj bele az életmódváltásba.

A családias hangulatú délutáni programon zsírégető tréning, alakformáló pilates és az életmódváltásodat segítő könyvek is várnak, sőt, akár stúdióbérletet is nyerhetsz! A résztvevők között stúdióbérletet, Karcsúsító jóga könyvet és más életmódváltásod segítő könyveket sorsolnak ki a szervezők.

 

20 éves Jubileumi koncert Mirigyékkel
Időpont: december 20.

Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna

Az Irigy Hónaljmirigy az egész évet a jubileum ünneplésének szenteli. A jeles dátum alkalmából szuper koncertet adnak december 29-én a Budapest Sportarénában. A zenekar 3 éve nem adott ilyen nagy koncertet, és most is mint mindig, különös figyelmet szentelnek a produkció minőségére. Magyarországon eddig még nem látott színpadtechnikával, rengeteg meglepetéssel, és legnagyobb slágereikkel készülnek, hogy az év legütősebb záró buliját adják.

 

Karácsonyváró a Néprajzi Múzeumban
Időpont:
december 11-12.
Helyszín: Néprajzi Múzeum

Közeleg a Karácsony, a Néprajzi Múzeum is ünnepekre készülődik. A szokásokhoz híven, idén is lesz Kaláka koncert, kézműves foglalkozások, tárlatvezetések, egész hétvégés, izgalmas családi program gyerekeknek, felnőtteknek.

 

III. Gyulai Nemzetközi Méz és Mézeskalács Fesztivál
Időpont:
december 10-12.
Helyszín: Gyula

Egy teljes hétvégén át több helyszínen várjuk a mézzel összefüggő élvezetekre, továbbá a méhészeti kiállításra és a szakvásárra. A kicsiket kézműves programok, kóstolás, adventi készülődés és műsorok várják, de fáklyás felvonulás, hangulatos gálaműsor és Luca-napi meglepetés is színesíti a programot.

 

X. Adventi Kastélynapok a Gödöllői Királyi Kastélyban
Időpont:
december 11-12., 18-19.
Helyszín: Gödöllői Királyi Kastély

Az esztendő legbensőségesebb időszakában újra ünneplőt ölt a Gödöllői Királyi Kastély. Immáron 10. alkalommal, színes családi programokkal és gazdag látnivalóval várunk minden kedves látogatót!
A királyi család az 1870-es években a legkisebb gyermek, Mária Valéria kedvéért szívesen töltötte a karácsonyt Gödöllőn. A királyi karácsonyokra emlékezve az idei program részeként találkozhatnak vendégeink az Erzsébet királyné hasonmásverseny győztesével. Esténként különleges ünnepi előadásokon vehetnek részt az érdeklődők.
Emellett kicsik és nagyok gyermekelőadásokat láthatnak, koncerteket hallgathatnak, valamint ajándéktárgyakat és karácsonyi dekorációkat készíthetnek a gyermekfoglalkoztatóban. Minden korosztályt gazdag kínálattal vár a kézművesek és iparművészek karácsonyi vására.

 

Budapesti Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren

A téli szezon legnagyobb ingyenes szabadtéri rendezvénye, amely több mint 1 hónapon át várja a látogatókat a Vörösmarty térre, forralt borral, hagyományörző kézműves ajándékokkal és díszekkel, töki pompossal, kürtős kaláccsal, gyermekjátszóval, mikulással, adventi kalendáriummal, óriás karácsonyfával és gyönyörű ünnepi díszkivilágítással. Igazi egyedi, kézzel készített ajándékot keresel? Akkor itt a helyed!

 

Indul a 7. Mikulás kocogás!
Időpont:
december 12-én, 13.30-kor
Helyszín: WestEnd City Center tetőkertje

Immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre a jótékonysági Mikulás kocogás, mely minden évben igazi téli csemege azoknak, akik egy igazán jót szeretnének szórakozni miközben egy őrült délután alkalmával segíthetnek is másokon.

A már hagyománnyá vált rendezvény, mely 2000-ben bostoni fiataloktól indult el, évről évre egyre több résztvevőt vonz Budapesten is. A részvételhez csupán annyi kell, hogy az indulók ne legyenek fázósak, hiszen fürdőruhában és a rendezők által adott Mikulás sapkában, vagy a magukkal hozott valamilyen ehhez az ünnephez kapcsolódó kiegészítőben kell végigkocogni a város útjain és járdáin. Gyülekezni idén is a Rádió 1 Jégteraszon lehet, ahol a vállalkozó kedvűeket meleg ital - szívet és testet melengető pálinka és tea - valamint sok bíztatás várja. A kevés ruha azonban sok segítséget hoz. A nevezési díjakból összegyűlt pénzzel a SOTE Tűzoltó utcai Gyermekklinikát támogatják a szervezők.
A nevezési díj felnőtteknek 3000 Ft, gyermekeknek 2000 Ft.
A Mikulás sapka melegítő ereje legyen minden résztvevővel!!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL