2 fej hagyma
2 evőkanál disznózsír
3 evőkanál rizs
1l húsleves
1fej káposzta
Szikkadt kenyér
Petrezselyemzöld
Paprika
2 sárgarépa
1 póréhagyma
1 nagyobb darab szalonna
1 evőkanál sűrített paradicsom
Só, bors
1. Az ételt a fogyasztás előtti napon készítsd el! Tisztítsd meg és karikázd fel a hagymát, majd futtasd meg a disznózsíron. A rizst félig főzd meg egy kevés húslevesben. Vágd apróra az összes húst. A káposztát bontsd leveleire, a túl vastag ereket távolítsd el, majd lobogó, sós vízben blansírozd a leveleket 3-4 percig.
2. A töltelékhez keverd hozzá az apróra vágott húst, a hagymát, a hideg húslevesbe áztatott, majd kinyomkodott szikkadt kenyérbelet, a rizst, egy kevés összevagdalt petrezselyemzöldet, sót, borsot és paprikát.
3. Terítsd ki az alaposan lecsepegtetett káposztaleveleket egy konyharuhára, szórd meg sóval és paprikával, oszd el rajtuk a tölteléket, majd tekerd fel, hogy nagy gombócokat kapj.
4. Tisztítsd és mosd meg, majd karikázd fel a sárgarépát és a póréhagymát. Bélelj ki szalonnaszeletekkel egy tűzálló tálat, szórd bele a felkarikázott zöldségeket, majd ültesd rájuk a káposztagombócokat.
5. Közepes lángon, szárazon „kapasd meg” az ételt, majd öntsd fel a maradék húslevessel, amelyet sűrített paradicsommal ízesítettél. A tetejét fedd le sütőpapírral, és 225 ºC-os sütőben süsd másfél óráig. Lefedve hagyd hűlni.
6. Másnap a gombócokat öntözd meg saját levükkel. Tegyed a tálat 30 percre 185 ºC-os sütőbe, és melegítsd fel az ételt. Az utolsó percekre vegyed le róla a papírt, hogy egy kicsit megszikkaszd a tetejét.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Tényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK