GASZTRO

Rizses káposztagombócok

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

2 fej hagyma
2 evőkanál disznózsír
3 evőkanál rizs
1l húsleves
1fej káposzta
Szikkadt kenyér
Petrezselyemzöld
Paprika
2 sárgarépa
1 póréhagyma
1 nagyobb darab szalonna
1 evőkanál sűrített paradicsom
Só, bors

 

Elkészítés:

1. Az ételt a fogyasztás előtti napon készítsd el! Tisztítsd meg és karikázd fel a hagymát, majd futtasd meg a disznózsíron. A rizst félig főzd meg egy kevés húslevesben. Vágd apróra az összes húst. A káposztát bontsd leveleire, a túl vastag ereket távolítsd el, majd lobogó, sós vízben blansírozd a leveleket 3-4 percig.

2. A töltelékhez keverd hozzá az apróra vágott húst, a hagymát, a hideg húslevesbe áztatott, majd kinyomkodott szikkadt kenyérbelet, a rizst, egy kevés összevagdalt petrezselyemzöldet, sót, borsot és paprikát.

3. Terítsd ki az alaposan lecsepegtetett káposztaleveleket egy konyharuhára, szórd meg sóval és paprikával, oszd el rajtuk a tölteléket, majd tekerd fel, hogy nagy gombócokat kapj.

4. Tisztítsd és mosd meg, majd karikázd fel a sárgarépát és a póréhagymát. Bélelj ki szalonnaszeletekkel egy tűzálló tálat, szórd bele a felkarikázott zöldségeket, majd ültesd rájuk a káposztagombócokat.

5. Közepes lángon, szárazon „kapasd meg” az ételt, majd öntsd fel a maradék húslevessel, amelyet sűrített paradicsommal ízesítettél. A tetejét fedd le sütőpapírral, és 225 ºC-os sütőben süsd másfél óráig. Lefedve hagyd hűlni.

6. Másnap a gombócokat öntözd meg saját levükkel. Tegyed a tálat 30 percre 185 ºC-os sütőbe, és melegítsd fel az ételt. Az utolsó percekre vegyed le róla a papírt, hogy egy kicsit megszikkaszd a tetejét.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL