UTAZÁS

Tégy egy sétát az égbolton!

Szerző:
Szabó Anna
Szeretnéd több ezer méter magasból szemlélni a természeti csodákat? Nézd meg a világ legelképesztőbb kilátóit, és élvezd az egyedülálló panorámát!

 

Dachstein kilátó, Ausztria

Az „Alpok páholya” becenévvel illetik a Dachstein kilátót, mely 2700 méter magasan egy szikla csúcsáról lóg be a havas hegycsúcsok közé. Azért építették, a 250 méter hosszan a levegőbe nyúló kilátót, hogy a kirándulók és síelők elképesztő élményben részesüljenek. A sík kilátóból 360 fokos panoráma tárul a szemünk elé. Dél felé fordulva Szlovénia hegyláncait pillanthatjuk meg, észak felé fordulva Cseh országra is ráláthatunk. A kilátó végén található üveglapra is ráállhatunk, ha nem félünk bevállalni a szédületes mélyég látványát.


Aurland kilátó, Norvégia


Két építész, Todd Saunders és Tommie Wilhelmsen fejéből pattant ki a bizarr ötlet, hogy az Aurland fjord fölé építsenek egy kilátót. A csodaszép környezetben épült létesítmény el is nyerte a fődíjat a norvég turista célpontok között megrendezett versenyen. A furcsa kinézetű, hajlított kilátó 2000 méter magasan, a felhőkbe burkolózó táj csodálatos látványában részesíti az idelátogatókat.


Grand Canyon kilátó, Arizona – USA


A lópatkó formájú körpanorámás sétány a Grand Canyon fölött az egyik legfélelmetesebb kilátó. A kilátó alja ugyanis középen egy sávban üvegből épült, így a bátrabbak a szakadék felett lebegve tehetik meg az emlékezetes sétát egy speciális csúszásgátló zokniban. A kilátó valódi mérnöki bravúrnak számít, abszolút stabil és biztonságos.

Kilátó az Iguazu vízesés felett, Brazília


Az Iguazu az egyik legvarázslatosabb vízesés a világon. A hasadék fölé épült kacskaringós kilátó lehetőséget nyújt arra, hogy testközelből érezzük a hatalmas lezúduló víztömeget. Felejthetetlen élményben lehet részünk, ahogy végigsétálunk, a 80 méter mély szakadékba zúduló víztömeg felett húzódó sétányon.

Auckland, Új-Zéland


A 328 méter magas torony kilátó Új-Zéland egyik közkedvelt látványossága. A masszív építmény 200 km-es sebességű szélnek is ellenáll, és a földrengéseket is túléli nyolcas erősségig. A feltűnő építmény tiszta időben 82 km távolságból látható. A legmagasabb pontja a tetején lévő körterasz, melynek alja üvegből készült. Itt kipróbálhatjuk, milyen a város felett a levegőben állni, több száz méter magasan.

House on the rock, Wisconsin - USA


A House on the Rock, egy építészeti komplexum, egyedülálló szobákkal, utcákkal, kerttel, és üzletekkel. A szikla tetejére épült különös házat Alex Jordan építész tervezte. A völgy fölé nyúló kilátó támaszték nélkül kúszik a fák fölé, tökéletes pihenést nyújtva az ide látogatóknak.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL