SZÓRAKOZÁS

Veledutaztam.hu - Most láttad először, megismernéd?

Szerző:
Szabó Anna
Kivel ne fordult volna elő, hogy munkába/iskolába menet összeakadt a szeme egy szimpatikus fiúval/lánnyal, az életnek nevezett film megállt egy pillanatra, majd gyorsan szaladt tovább? Elszalasztott lehetőségek, melyek akár happyend-del is zárulhattak volna, ha már akkor ismered a veledutaztam.hu-t…

 

Tudtad? A tömegközlekedés résztvevői átlagosan napi másfél órát töltenek utazással.

Az oldal megalkotói azon gondolkoztak, hogyan lehetne ezt az időt hasznossá tenni, úgy, hogy ne sérüljön senkinek az a joga, hogy újságba temetkezhessen? Számtalanszor fordul elő velem is, hogy érdekes emberekkel találkozom (a szó jó értelmében).

Egy elcsípett beszélgetésfoszlány, egy kedves mosoly, mind-mind lehetőségek, a közösségi közlekedés során mégis ritkák azok a szituációk, ahol idegen emberek beszélgetésbe kezdenének egymással. Diszkókba járunk és kocsmákba, azért hogy ugyanezekkel az emberekkel újraformálhassuk ismeretségi körünket. Miért nem vagyunk egy kicsit merészebbek?

Képzeljünk el egy olyan közösséget, ahol a regisztráció során nem kell megadni semmilyen személyes adatot, pusztán külső azonosító-jegyeidet (szemszín, hajszín, magasság, életkor, mint egy társkeresőnél) és azokat a járatokat, amiket használsz munkába menet.

Hogy ennek mi értelme? A megadott adatok alapján máris esélyt adsz másoknak, hogy rád találjanak.

A veledutaztam készítői saját márkás termékekkel is népszerűsítik az oldalt, így az aktív tagok számára ingyenesen veledutaztamos kitűzőt, bögrét adnak. A kitűzőt viselő emberek így könnyebben megismerik egymást és akár szóba is elegyedhetnek egymással. Az oldalon játékok, fórumok, közlekedéssel kapcsolatos hírek is helyet kaptak, melyeket a közösség tagjai is szerkesztenek. Az oldalon jelen pillanatban közel 10.000 regisztrált tag van, nem is érte miért csak ennyi, hiszen az oldal használata egyszerű és ingyenes. Amennyire látom sajnos az oldal felhasználói között nagyon sok a budapesti, pedig találhatunk Máv és Volán járatokat is, úgy látszik más városokban nem volt olyan erős a veledutaztam kampánya. Az emberek vagy nem tudnak az oldalról, vagy sok a rejtőzködő, aki inkább csak keresgél?

Lehet, hogy az a szimpatikus huszonéves a buszról épp most keres Téged a veledutaztamon…

Nagy M. Tibor

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL