FÉSZEK

Turbózd fel kreativitásod Feng Shuival!

Szerző:
Szabó Anna
Tégy bármit, ha azt örömmel és teljes tudásoddal teszed, alkotó vagy. Mikor létrehozol valamit önmagadból, tudásodból, lelkesedéseddel, akkor te magad is fejlődsz. Amit alkottál tükrözni fogja örömödet és szeretetedet.

 

„Az alkotó élet titka az, hogy felnőttkorban is megőrizzük a gyermekkor szellemét.”
(Thomas Huxley)

Nyolcadik alakalommal az Alkotókészség, Gyerek életterületet ismerhetitek meg. Égtája a Nyugat és a FÉM elemhez tartozik. A Fém elemet a Föld elem szüli, a Feng Shui öt elem tana szerint. A Föld mélyén a hatalmas hő, és nagy nyomás hatására alakulnak ki az érclelő helyek és bennük a fémek.

A Fém elem jellemzőit környezetünkben a lekerekített dombtetőkről, a boltívekről, a kupolákról ismerhetjük fel a legkönnyebben.

Megjelenési formája a befelé irányuló energiaáramlás, az évszakok közül az ősz, a napszakok közül az est. Száraz időjárási körülmények jellemzik, életünk során a hanyatlás időszaka köthető hozzá.

Az élet térképén 7-es számmal jelöljük az Alkotókészség, Gyerek zónát.

Ide tartozik az életben a kreativitás képessége, minden teremtő erő, mellyel létrehozunk valamit. Például egy magunk barkácsolta polcot, egy illatozó süteményt vagy egy festett mandalát, melyet az ablakra készítettünk.

A lényeg, hogy mi csináljuk és élvezzük, amit csinálunk, mert otthonunkban, az öröm és a boldogság képessége is ezen a területen lakik. A kreatív felnőtt kicsit vagy nagyon olyanná válik, mint egy gyerek, aki határtalan erőkkel rendelkezik mikor alkot.

Ez a terület felelős a gyermekeinkkel való kapcsolatunkért és a felnőttként bennünk lakozó gyermekért is.

Akinek problémás a kapcsolata a gyerekeivel, vagy gyermeket szeretne, de nem sikerül, és aki nem képes valamilyen oknál fogva a tevékeny kreativitásra, az alaposan nézzen körül a lakás ezen területén, mert lesz mit tennie.

A 7-es a GUA szám szerint született egyén számára is javasolható, hogy készüljön fel az alapos önvizsgálatra. Nézzen körül lakásának, munkahelyének Nyugati területén és javítson helyzetén az alább felsoroltak segítségével.

Javaslataim olyan alaprajzú lakás vagy ház esetén helytállóak, ahol nem található hiány vagy többletterület! Ennek meghatározásához természetesen igénybe vehető személyes tanácsadásom.

 

Erősítsük a Fém elemű 7-es életterületet!

• Színekkel: a Fém elem saját színeivel, a fehér, a beige, a szürke és minden fém szín ( az arany, az ezüst, a bronz, a réz, a króm, stb...). Alkalmazhatóak még a Föld elem támogató színei a sárga, a narancssárga, a föld színek (minden barna árnyalat) és a rózsaszín.


• Formákkal: a Fém elemhez tartozó jellegzetes alakzatokkal, mint gömb, kerek, az ovális. A támogató elem szerint, a fekvő alakzatú téglalap és a négyzet formákkal.

• Anyagokkal: a Fém elem anyagai a fémek, az ércek. A támogató Föld elem kapcsán minden ami porcelánból, kerámiából, kőből készült. Fém elem textiljei közül, a lurex, a brokát, a fényes szállal hímzett, vagy szőtt anyagok, továbbá a Föld elem textil anyagai, a vászon és a len. A Fém elem mintái a kör, az ellipszis és a pöttyös, a Föld minták szerint pedig a kockás, a vízszintes csíkozás és a márványmintás használható.

 

Szimbólumokkal:

• Szám szimbóluma: 7

Dekorációs szimbólumai:
Az öt elem tana szerint a Fém elemet a Föld elem táplálja, támogatja. Érdemes otthonunkban ezt a területet is harmonikusan berendezni és felhasználni az elemek éltető energiáit.

Alkotókészség, Gyerek zónában terveinknek és szükségleteinknek megfelelően alkalmazhatjuk az alábbi szimbólumokat:

• Gyerekrajzok: függetlenül az életkortól, ezen az életterületen elhelyezett rajzok, festések vagy alkotások javítják a gyermekeinkkel való kapcsolatot. Ha felnőtt énünk szorul a könnyed, gyermeki vidámságra, tegyük ki újólag készített alkotásainkat, hogy visszatérjen életünkbe a játékos életöröm.

• Gyerekekről készült fotók: vagy a közös kirándulások és programok megörökített kedves pillanatfelvételei szintén erősítik a jó viszonyt. 

• Gránátalma: A termékenység szimbóluma, hiszen sok magva a gazdag gyermekáldást és életerőt jelképezi.

• Elefánt: az erő és a hatalom jelképe, melyet csak a felfelé álló ormányú elefántok képviselnek. Segítségünkre lehet az életterület gondjaival kapcsolatos kívánságaink teljesítésében. Az ablak irányába fordítsuk vagy a bejárati ajtó közelében helyezzük el. Ennek a területnek a számszimbóluma 7-es, ezért javasolt 7 db elefántot elhelyezni, fémből, porcelánból vagy kerámiából. Úgy az igazi, ha ajándékba kapjuk.


Szobanövények:

A nagy és kerek vagy tojásdad levelű, fehér, sárga, narancssárga, a barack és rózsaszínű virágok.

Néhány példa a teljesség igénye nélkül:

- Piros fuxia: javasolt házaspárok részére, akik gyermeket szeretnének, mert javítja a fogantatás esélyeit. A gyermekes családokban összehangolja a gyermek szülő kapcsolatot.

- Korallvirág: megkönnyíti a nehéz ébredést, vidámságot varázsol a kedvetlen és komor reggeleken.

- Begónia: visszaidézi a felhőtlen és boldog nyarat, színessé és ragyogóvá teszi a monoton hétköznapokat.



Tegyük tudatosan a legjobbat testi és lelki egészségünk érdekében!

A Fém emberek áldozzanak több figyelmet a vastagbél, a tüdő működésének, mert ezek a szerveik érzékenyebbek a többinél. Jótékony hatású számukra a Bach virágterápia és a légzésterápia.

• Az illat terápia fontos erősítője testi, lelki, szellemi harmóniánknak. A Fém elemhez tartozó néhány itt felsorolt illat segítségünkre lehet, mint a
- Szantál: ha túl kritikusak, bántóak vagyunk a minket körülvevő emberekkel és önzőségünk már nekünk is fáj, ez az illat segít, hogy visszataláljunk a helyes útra.
- Szegfűszeg: illata boldoggá és elégedetté tesz, mozgósítja szunnyadó kreativitásunkat, erőt ad a harag és a rosszallás leküzdéséhez.
- Rózsa: gyógyillat a lélek mélyebb rejtekeinek, hogy békében és szeretetben tudjunk együtt élni önmagunkkal és kapcsolatainkkal.
Javasolt felhasználási módok, az élő friss növény vagy az illatosított füstölő és illóolaj formájában.

 


Játssz és nyerj!

Ha helyesen válaszolsz kérdéseinkre most megnyerheted szakértőnk felajánlását!

A nyertes jutalma pedig
egy 20.000,- Ft értékű ajándékcsomag,
melynek tartalma:

• 1 db egyedi, kézzel festett fali mandalakép
az Alkotókészség, Gyerek zóna energiáinak fokozásáért.
• Az Alkotókészség, Gyerek életterület harmonizálására
1 db elefánt szobor és 1 db illóolaj szett.

Tovább a kérdőívhez >>

 

Miközben ellazulunk ismételjük el magunkban ezeket a megerősítést célzó mondatokat:
- Lehetőségeim korlátlanok, melyekkel alkotó módon élek.
- Minden új nap újabb boldogságot és a létezés örömét hozza el.
- Kreativitásom határtalan így mindent képes vagyok megteremteni, amire csak szükségem van és a magasabb erők ebben támogatnak.

• Gyógyító hatású kövek, drágakövek rezgéseinek alkalmazásával:
- Rózsakvarc: ráhangol az élet helyes élvezetére, boldoggá és kedvessé tesz.

- Ezüst: a nőt jelképező fém, mely javítja a kreativitást, frissíti elménket, tágítja szemléletünket és befogadó módon hangol rá az új dolgok felfedezhetőségére.
- Jáde: segít a letargikus állapotokat átvészelni és jókedvre derülni. Szerencsekő, mely boldog és békés napokat hoz életünkbe, növekvő életerőt és tettrekészséget.

 

Nem lehet mindenkiből híres festő, zenész, táncos vagy színész. Nem csinálhatjuk mindnyájan ugyanazt, mert felborulna a világ működése. Szükség van pékekre, asztalosokra, nővérekre és még sok mindenre és mindenkire. Kreatív azonban bárki lehet, aki szeretettel és odaadással cselekszik és nem csupán a gazdaságosság vezérli.

„Bármihez, amit megtehetsz vagy megálmodsz fogj hozzá!
A merészségben zsenialitás, erő és varázslat rejlik.”
(Goethe)

Sok szeretettel:
Bányász Imréné
okleveles Feng Shui tanácsadó

Még több csodáért, látogass el
okleveles Feng shui tanácsadónk,
Bányász Imréné megújult oldalára! >>


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL