4ek rum
30g mazsola
100g mák
200g tej
70g cukor
3 levél zselatin
70g kandírozott narancs
400ml főző tejszín
6 szelet briós
50g vaj
2ek szeletelt mandula
1. A rumot melegítsd fel, de épp hogy csak langyosra, majd a mazsolát áztasd bele. A mákot őröld finomra.
2. A tejet kezdd el felmelegíteni, és olvassz fel benne 50g cukrot, és add hozzá a mákot. Amikor elkezd forrni, vedd le a tűzről, és hagyd állni 8-10 percig.
3. A zselatinlapokat áztasd hideg vízbe, majd csavard ki és dolgozd el a mákos masszádban. Nagyjából fél óra kell hozzá.
4. A kandírozott narancsot szeld fel apró darabokra. Verd fel a tejszínt közepesen kemény habbá, majd keverd el a mákos masszában. Ezután add hozzá még a kandírozott narancsdarabokat, valamint a beáztatott, majd lecsöpögtetett mazsolát. Tedd két órára a hűtőbe.
5. Közben szeld fel a brióst, szórd meg cukorral, majd süsd arany barnára. Tedd hűvös helyre, és amikor már langyos, keverd össze a mandulaszeletekkel.
6. Egy hőálló edényben rétegesen oszlasd el a briós szeleteket, valamint a mákos masszát. A maradék kandírozott narancsot szórd tálalás előtt a tetejére.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK