Szabó Anna
Hozzávalók:4ek rum
30g mazsola
100g mák
200g tej
70g cukor
3 levél zselatin
70g kandírozott narancs
400ml főző tejszín
6 szelet briós
50g vaj
2ek szeletelt mandula
1. A rumot melegítsd fel, de épp hogy csak langyosra, majd a mazsolát áztasd bele. A mákot őröld finomra.
2. A tejet kezdd el felmelegíteni, és olvassz fel benne 50g cukrot, és add hozzá a mákot. Amikor elkezd forrni, vedd le a tűzről, és hagyd állni 8-10 percig.
3. A zselatinlapokat áztasd hideg vízbe, majd csavard ki és dolgozd el a mákos masszádban. Nagyjából fél óra kell hozzá.
4. A kandírozott narancsot szeld fel apró darabokra. Verd fel a tejszínt közepesen kemény habbá, majd keverd el a mákos masszában. Ezután add hozzá még a kandírozott narancsdarabokat, valamint a beáztatott, majd lecsöpögtetett mazsolát. Tedd két órára a hűtőbe.
5. Közben szeld fel a brióst, szórd meg cukorral, majd süsd arany barnára. Tedd hűvös helyre, és amikor már langyos, keverd össze a mandulaszeletekkel.
6. Egy hőálló edényben rétegesen oszlasd el a briós szeleteket, valamint a mákos masszát. A maradék kandírozott narancsot szórd tálalás előtt a tetejére.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK