FÉSZEK

Dekorötletek, amikre sosem gondoltál volna

Szerző:
Szabó Anna
Néha a nagy design ötletek a legegyszerűbb dolgokból jönnek. Itt van például a puritán láda, melyet megforgatva, átfestve – főként, ha fából készült – csodás lakberendezési tárggyá alakíthatsz.


Minden otthonban van egy-két kihasználatlan terület, pár hiányzó bútordarab. Általában a polcokat hamar kinőjük, nem beszélve arról, hogy a kacatok sem keltenek rendetlen hatást, ha egy helyen tárolod őket. Ötletünk még akad bőven! Íme:

 

Mindent hordó

Szerelj fel négy kereket a farekeszre, így könnyedén szállíthatod konyhai szereidet. Amellett, hogy jól néz ki, egyúttal újrahasznosítasz.

 

Rusztikus polc

Jó teherbírású, tehát valójában bármit elbír. De, hogy a bármi mi is valójában, azt neked kell eldöntened. Lámpa, bolhapiacos csetresz, könyvek és cipők… a lehetőségek valódi tárháza.

 

Éjjeli szekrényként

Ha a padlásszobában kapott helyet a hálótok, és alacsony az ágyatok, akkor máris van egy kivitelezhető ötletünk az éjjeli szekrényre. Almás rekeszek, melyek elhelyezését méretük adja meg.

 

Különbözőség egységben

Nem tudtál egyforma dobozokat beszerezni? Semmi gond! Sőt, a különböző méretű ládákat tedd egy keretbe, és így szereld fel a polcra. Egyrészt dinamikát ad a polcnak, másrészt, a különböző méretű tárgyaknak lesz hol lakniuk.

 

Fürdőszobában

Nagyon jól néz ki, és praktikus a kád mellett elhelyezett ládák összessége: egyszeriben lesz helye a törülközőidnek, de akár más tárgyaknak. Elvégre a fürdőben éppúgy nehezen szoktunk elférni, mint a táskánkban…

 

Vissza a magasba

Díszítsd dekormatricával, vagy még olcsóbb megoldás, ha a maradék tapétából ragasztasz rá. Jól mutat a konyhában a hűtő fölött, de érdemes akár az íróasztál környékén is kipróbálni ezt a megoldást.

 

Elferdített asztalka

A túl szögletes és rendezett lakás, minden csak nem otthonos. Vigyél egy játékosságot a térbe! A szép boros ládák ferdén egymásra ragasztva kiváló tárolóként funkcionálhatnak, de némi kézügyességgel akár polcos elemekkel is átvariálhatók.

 

Görögösen

Imádni való ez az újságtartó. Egy kockaláda az alap, aminek az oldalára görögös sormintát festettek. Minden lakásnak díszére válhatna…

 

Virágos jókedv

Rendben, mi is úgy tudjuk, hogy a növények nem rúgnak be az alkoholtól. Mégis irigyeljük ezt a virágládát. Egyszerű újrahasznosítás ez, ami még mutatós is.

 

A könyvek helye

Ezt nem is kell túlmagyarázni, egyszerű könyves polc lett a ládákból. Könnyedén dekorálhatod is akár, nem kell más hozzá, mint egy kis festék vagy fapác.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL