4 nagy alma
Fél citrom leve
4kk méz
1 vaníliarúd
1kk őrölt fahéj
1. Meghámozzuk az almákat, kiszedjük a magházukat. Azonnal megöntözzük citromlével, nehogy megbarnuljanak.
2. Előmelegítjük a sütőt 180 ºC-ra. Az almákat sütőpapírból kivágott négyszögekre rakjuk egyenként, és 1-1 kávéskanál mézet öntünk beléjük. A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, majd a fél rudakat keresztben is elfelezzük. Mindegyik almába beledugunk egy darab vaníliarudat, majd megszórjuk a gyümölcsöket fahéjjal. A sütőpapírt többször visszahajtva becsomagoljuk az almákat, és a csomagokat a gőzölőedény felső részében 15 percig főzzük.
3. Melegen, piros gyümölcsből készült öntettel tálaljuk becsomagolva, hogy mindenki maga nyissa ki a csomagját.
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK