GASZTRO

Vaníliás joghurtkrém mangóval

Szerző:
Szabó Anna
Édesszájúak előnyben! Ugyan édességgel kezdeni a napot nem feltétlenül szerencsétlen választás, de mégis ki tudna ennek ellenállni?

 

Hozzávalók:

4 levél zselatin
2 rúd vanília
100ml tej
4 tojássárgája
40g cukor
150g joghurt
2 tojásfehérje
100ml tejszín
1db mangó

 

Elkészítése:

1. A négy lapzselatint áztasd be hideg vízbe. A két vaníliarudat hosszában vágd fel, és kapard ki belőle a magokat a kés hegyével. Ezután főzd fel 100ml tejjel.

2. Keverj habosra 4 tojássárgáját 40g cukorral, majd add sűrű kevergetés mellett a melegedő tejedhez.

3. A zselatinlapokat csavard ki, és oldd fel a meleg tejben. Keverd el, majd 15 percig főzd őket együtt. Add hozzá a joghurtot, és jó alaposan dolgozd össze.

4. A mangónak húzd le a héját, majd a gyümölcs húsát cikkelyekben húzd le a magjáról. Pürésítsd. A két tojásfehérjét verd fel kemény habbá.

5. A mangópürét keverd össze a tejszínnel, majd a tojáshabot nagy mozdulatokkal dolgozd el benne.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL