A gátlásos

 

A gátlásos

Ez a bölcs túlságosan gátlásos, ezért nem mutatja meg magát. Szívesen írna, festene, zenélne, szeretne magának publikumot, ismertséget és tapsot, de fél bármilyen jellegű nyilvánosság elé lépni.

A bölcsnek ez a típusa azért sóvárog, hogy tehetségét méltányolják és tetszést arasson. Azonban visszariad tudása megmutatásától és terjesztésétől, így nem tehet szert közönségre és nem élvezheti a tetszésnyilvánítást, ami járna neki. Valójában nincs elég önbizalma ahhoz, hogy megmutassa magát, és fellebbentse a fátylat rendkívüli adottságairól. Ehelyett csak fantáziálgat erről. Pedig kiváló szónok, remek kabaréművész, színpadi előadó, énekes, galériatulajdonos, showman vagy üzleti tanfolyamok vezetője lehetne. Túl félénk ahhoz, hogy megtegye a szükséges lépéseket álmai megvalósításához, pedig a tehetsége meg lenne hozzá. Gyakran kísérletet sem tesz erre, mert nem szeret előtérbe kerülni.

Az a probléma fő oka, hogy ez a bölcs túlzottan kritikus önmagával szemben, és félénk. Még a kisebb nyilvános szereplések előtt is attól fél, hogy nevetségessé válhat, vagy elkerülhetetlen a balsiker. Nem mer mások előtt szerepelni, még akkor sem, ha csak néhány barátja, ismerőse van jelen. A szakmai előléptetéseket is visszautasítja, mert azt gondolja, hogy a jobb pozícióban többet kellene mutatnia magából, és ezáltal támadhatóbbá válna. Ez a bölcs tehát nincsen az őt megillető helyen. Tehetsége titok marad, és nem éli meg igazi önmagát. Ahhoz, hogy szabaddá váljon, szorongásait és gátlásait kell feloldania. Fokozatosan a lámpaláz ellenére meg kell mutatnia önmagát, és így lassan megérzi, hogy a megmutatkozásnak milyen pozitív hatásai lehetnek. A siker biztos nem marad el.

Vissza a kártyalapokhoz>>>


 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL