GASZTRO

Töltött káposzta

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

70 dkg filézett pulyka felsőcomb
30 dkg füstölt pulykacomb kicsontozva
50dkg savanyú káposzta
20 db savanyú káposzta levél
2 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 bögre barna rizs
Só, bors, pirospaprika

 

Elkészítés:

1. A savanyú káposztát hideg vízben mossuk át. A káposztalevelekről vágjuk le a vastagabb ereket. A felét tegyük a lábos aljára egyenletesen elosztva.

2. Daráljuk le a húsokat a hagymával és a fokhagymával, majd adjuk hozzá a rizst, a tojást, és ízlés szerint sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük.

3. A masszát arányosan elosztva gyúrjunk kis gombócokat és helyezzük őket a káposztalevelekre. A hosszanti széleket hajtsuk a húsra, majd alulról tekerjük fel a leveleket.

4. Az így elkészített „csomagocskákat” helyezzük a lábosba, a többi káposztára. Szórjuk rá a maradék savanyú káposztát, és fedő alatt, lassú tűzön, főzzük puhára. Közben többször rázogassuk meg a lábost, keverni nem szabad!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL