Szabó Anna
Hozzávalók:1 kg zöldbab (ha nincs idénye, akkor inkább gyorsfagyasztott legyen)
1 púpozott evőkanál liszt
1 evőkanál pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
Só, víz
Ízlés szerint ecet/ bors/ petrezselyem
1. A zöldbabot mosd meg, majd a két szálak két végének lecsípése után, szeleteld fel kb. 2-2,5cm darabokra.
2. Reszeld le a fokhagymát és egy magasabb edény alján fonnyaszd meg (nem szabad nagyon sisteregnie).
3. Ezt követően szórd bele a feldarabolt zöldbabot, sózd és szórd meg pirospaprikával, keverd össze a fokhagymás olajjal, és fedő alatt párold puhára.
4. Amikor megpárolódott, szórd rá a lisztet. Jó alaposan keverd össze, majd amikor újra felmelegedett, önts rá annyi hideg vizet, hogy ellepje. Hagyd egyet rottyanni, és le is veheted a tűzről.
OLVASS TOVÁBB!
A kolbász lelke: mindent a bélről
A kolbászkészítés egyik legnélkülözhetetlenebb eleme a megfelelő bél kiválasztása. Legyen szó házi vagy ipari gyártásról, ez az a...
GASZTRO3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK