FÉSZEK

Vonzd be a boldogságot! Feng Shuival

Szerző:
Szabó Anna
Sorsunkat gondolataink és tetteink alakítják. Akit tiszta gondolatok és jó cselekedetek vezérelnek, az jó úton jár és megtapasztalja az őt körülvevő emberek kedvességét és jóságát, számára az élet tartalmas és boldog.

 

Bányász Imréné Marika Villő okleveles Feng Shui tanácsadónktól
idekattintva tudsz kérdezni >>
 

„A hit látja a láthatatlant.
Elhiszi a hihetetlent
és eléri a lehetetlent.”


Hetedik alakalommal a Segítőkész emberek, Utazás életterületét ismerhetitek meg. Égtája az Északnyugat és a FÉM elemhez tartozik.

A Feng Shui öt elem tana szerint a Fém elemet a Föld elem szüli.

A Föld mélyén nagy nyomás és hő hatására alakulnak ki az érclelő helyek, a fémek.

A Fém elem jellemzőit környezetünkben a lekerekített dombtetőkről, a boltívekről, a kupolákról ismerhetjük fel a legkönnyebben.

Megjelenési formája a befelé irányuló energiaáramlás, az évszakok közül az ősz, a napszakok közül az est.

Száraz időjárási körülmények jellemzik, életünk során a hanyatlás időszaka köthető hozzá. Az élet térképén 6-os számmal jelöljük a Segítőkész emberek, Utazás zónát.

Léteznek Segítőkész emberek?

Már mindannyian tapasztalhattuk, hogy egyedül nem boldogulunk a világban. Az életben szükségünk van segítőkre, akikre számíthatunk mikor betegek vagyunk, ha lelki támaszra szorulunk, vagy hirtelen pénzszűkébe kerülünk. A segítség jöhet a társ, a barát, valamelyik rokonunk, szomszédunk vagy az égi jótevőnk irányából.

Szükség szerint vezetnek utunkon és velünk tartanak utazásaink során. Az utazás történhet lélekben vagy a napi rutin kapcsán a buszon, a vonaton vagy az autónkban ülve.

Annak, akinek 6-os a GUA száma vagy nehézségei adódtak a „Segítőkész emberekkel és bármilyen „Utazással” kapcsolatosan, esetleg jelenleg is komoly problémákkal küzd, javasolom, hogy készüljön fel az alapos önvizsgálatra. Nézzen körül lakásának, munkahelyének Északnyugati területén és javítson helyzetén az alább felsoroltak segítségével.

Javaslataim olyan alaprajzú lakás vagy ház esetén helytállóak, ahol nem található hiány vagy többletterület! Ennek meghatározásához természetesen igénybe vehető személyes tanácsadásom.

Erősítsük a Fém elemű 6-os életterületet a következők szerint:
• Színekkel: a Fém elem saját színeivel, a fehér, a beige, a szürke és minden fém szín ( az arany, az ezüst, a bronz, a réz, a króm, stb...). Alkalmazhatóak még a Föld elem támogató színei a sárga, a narancssárga, a föld színek (minden barna árnyalat) és a rózsaszín.
• Formákkal: a Fém elemhez tartozó jellegzetes alakzatokkal, mint gömb, kerek, az ovális. A támogató elem szerint, a fekvő alakzatú téglalap és a négyzet formákkal.

 

• Anyagokkal: a Fém elem anyagai a fémek, az ércek. A támogató Föld elem kapcsán minden ami porcelánból, kerámiából, kőből készült. Fém elem textiljei közül, a lurex, a brokát, a fényes szállal hímzett, vagy szőtt anyagok, továbbá a Föld elem textil anyagai, a vászon és a len. A Fém elem mintái a kör, az ellipszis és a pöttyös, a Föld minták szerint pedig a kockás, a vízszintes csíkozás és a márványmintás használható.

Szimbólumokkal: 
Szám szimbóluma: 6
• Dekorációs szimbólumai:
Az öt elem tana szerint a Fém elemet a Föld elem táplálja, támogatja. Érdemes otthonunkban ezt a területet is harmonikusan berendezni és felhasználni az elemek éltető energiáit. A Segítőkész emberek, Utazás zónában célkitűzéseinknek és feladatainknak megfelelően alkalmazhatjuk az alábbi szimbólumokat:
- A három bölcs: a kínai hitvilágban a jószerencse három formáját testesítik meg. Kivonatosan a hosszú egészséges életet, a jólétet és nyugalmat, a bőséget, a gazdagságot és a fiúgyermeket. 
- Elefánt: az erő és a hatalom jelképe, melyet csak a felfelé álló ormányú elefántok képviselnek. Úgy az igazi, ha ajándékba kapjuk. Segítségünkre lehet kívánságaink teljesítésében is. Egy kis papírosra érdemes felírni kéréseinket, kívánságainkat és összetekercselve egy fehér szalaggal átkötve, tegyük az ormányára. Nagyobb méretű elefánt esetén rejtsük a hengert egy kívánság ládikába, melyet azután az elefánt hátára teszünk. Az ablak irányába fordítsuk vagy a bejárati ajtó közelében helyezzük el.

!!! A Fürdőszobát, a vécét nem dekoráljuk, még akkor sem, ha a Segítőkész emberek, Utazás területen található!
!!! A hittel kapcsolatos szimbólumok elhelyezésénél, légy óvatos, kellő tisztelettel járj el! Ne alkalmazd a mellékhelyiségekben és a földre helyezve sem!

• Házi áldás, házi oltár: a tiszteletteljes kapcsolattartás jelképe a hitünk szerinti égi erőkkel. A ház védelmét szolgálja.

• A hitvilágunkkal egyező jelkép: csak a hitvilágunkkal egyező szimbólumokat, jelképeket alkalmazzunk és mindig kellő tisztelettel. Ez lehet szobor, festmény, kép, fotó vagy tetszés szerinti kegytárgy. A teljesség igénye nélkül: Krisztus, Szűz Mária, szentek, angyalok, Buddha, dalai láma, mesterek stb...

• Eladni kívánt dolgok listája: helyezzünk el ezen az életterületen egy lapot vagy listát, melyre felírtuk, hogy mit szeretnénk értékesíteni. Lehet az kerékpár, egy babakocsi, egy autó vagy az eladásra váró házunk. Támogatólag elhelyezhetünk a lista mellé az életterület szerint kedvező illatokat vagy nemes köveket is.

• Földgömb, tájkép, térkép, utazási prospektus: növeli annak esélyét, hogy elérjük tervezet úti célunkat.

• Dísztárgyak, bútorok: minden olyan dísztárgy és bútor, ami fémből van. A kovácsoltvas dísztárgyak, székek, asztalok. A kerek vagy ovális és fém képkeretek. Kedvezőek a Föld elem támogató energiái kapcsán, az alacsony építésű és szögletes (négyzetes, téglalap) alakú bútorok, ládák, padok. A kerámiából készült lapos tálak, szögletes edények és porcelán díszek. 

• Szobanövények: a nagy és kerek vagy tojásdad levelű, fehér, sárga, narancssárga, a barack és rózsaszínű virágok.

Néhány példa a teljesség igénye nélkül:
- Flamingó virág: a túl racionális hitűeket segíti jótékony hatásúan másként gondolkodni, hogy ne csak abban tudjanak hinni, ami kézzelfogható.

- Bromélia: Könnyebé teszi azok számára a világ felé megnyílás lehetőségét, akik túlságosan zárkózottak. Erősíti a férfias energiákat.

- Kroton: Támogat, ha bizonytalanok vagyunk, merre tartsunk életutunkon, vagy akkor, ha ösztönző erőre van szükségünk. Segít befejezni, ha belekezdtünk valamibe és közben elerőtlenedtünk.


 

Tegyük tudatosan a legjobbat testi és lelki egészségünk érdekében!

A Fém emberek áldozzanak több figyelmet a vastagbél, a tüdő működésének, mert ezek a szerveik érzékenyebbek a többinél. Jótékony hatású számukra a Bach virágterápia és a légzésterápia.

• Az illat terápia fontos erősítője testi, lelki, szellemi harmóniánknak. A Fém elemhez tartozó néhány itt felsorolt illat segítségünkre lehet, mint a
- Citrom: semlegesíti a környezeti stressz okozta feszültségeket, lazítja a szellemi terheltséget és hatékonyabban tudunk összpontosítani a figyelmet igénylő helyzetekben.

- Fenyő: növeli önbizalmunkat, szeretetteljesség érzésével ajándékoz meg, türelmes képességeinket harmonizálja.
- Levendula: mely párna alá helyezve biztosítja nyugodt alvásunkat. Elégedettségérzetet kelt bennünk, a könnyű belső béke, harmónia illata. Szekrényünkben elhelyezve a molyok távol tartásáról is gondoskodik.

- Kakukkfű: lendületet ad, ha tanácstalanok vagy testileg, lelkileg kimerültek vagyunk.
- Borsmenta: növeli belső erőnket, csökkenti a feszültségérzetünket, felfrissít, ellazít. Kiváló erősítő aroma a szomorúság és a kétségbeesés ellen is.

Javasolt felhasználási módok, az élő friss növény vagy az illatosított füstölő és illóolaj formájában.

Miközben ellazulunk ismételjük el magunkban ezeket a megerősítést célzó mondatokat:
- Lelkem nyugodt és csendes.
- A közlés életfontosságú jó közérzetem szempontjából.
- Szeretem megosztani tapasztalataimat és kimondani az igazságot.
- Megtanulok odafigyelni magamra és megbízni belső hangomban. 

• Gyógyító hatású kövek, drágakövek rezgéseinek alkalmazásával:
- Türkiz:
általánosságban az utazók szerencseköve. Aki sokat utazik és ennek az elemnek szülötte érdemes állandóan magánál tartson egy ilyen követ. A kő energiái megvédenek a balesetektől, az utunk, életutunk során ránk leselkedő veszélyektől.

- Arany: a férfi energiákat erősíti, mivel annak egyik elsődleges jelképe. Pozitív hatással van az akaraterőre, az önbizalomra.
- Akvamarin: a tengeri utazók szerencseköve, de nyugalmat és elég erőt kölcsönöz számunkra a stresszes helyzetekben.
- Kalcedon: a szónokok köve, mely kellő nyugodtságot biztosít, ha vizsgáznunk, felvételiznünk kell vagy előadnunk és jó beszédkészségre van szükségünk.

 

A Feng Shui harmonizációs ismeretei után szolgáljon útravalóul ez az idézet, mellyel bátorítani szeretném az úton haladókat, hogy változni és változtatni érdemes.

„Amíg bízol magadban, bíznak benned az istenek is.”
Fekete Gyula

Sok szeretettel:
Bányász Imréné
okleveles Feng Shui tanácsadó

 

Játssz és nyerj!

Ha helyesen válaszolsz kérdéseinkre most megnyerheted szakértőnk felajánlását!
Tovább a kérdőívhez >>

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL