½ kg gesztenyemassza
3 kg alma
3 kg banán
15 dkg cukor
3 dl tejszín,
1,5 dkg zselatin,
kivi a díszítéshez.
1. Vágjuk apróra a banánt és az almát. Karamellizáljuk a cukrot, majd tedd rá a felvágott darabkákat, és főzzük addig, amíg lekvárszerű nem lesz.
2. Passzírozzuk le, keverjük hozzá a gesztenyemasszát, a zselatint és a tejszínt.
3. Dermesszük meg a hűtőben és díszítsük kivivel.
OLVASS TOVÁBB!
Depressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
GASZTROVeszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK