GASZTRO

Gesztenyekrémes hideg szuflé

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

200 g gesztenyemassza
2 vanília rúd
2,5 dl sovány tej
5 tojás
50 g fruktóz
2 evőkanál Grand Marnier likőr
1 evőkanál kristálycukor
1 szem sült gesztenye

 

Elkészítése:

1. A hosszában kettéhasított vaníliarudakat 15 percre forró tejbe áztatjuk, majd késsel belekaparjuk a belét a tejbe.

2. Újra felmelegítjük a tejet. Szétválasztjuk a tojások fehérjét és sárgáját. A sárgáját fehéredésig keverjük a fruktózzal, és folyamatosan keverve beleöntjük a forró tejet. Nagyon lassan megint felmelegítjük, így a krém annyira besűrűsödik, hogy a kanálra tapad. Hagyjuk kihűlni, időnként megkeverjük, majd 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

3. Alaposan beledolgozzuk a gesztenyemasszát és a Grand Marnier-t.

4. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a tojásos krémbe.

5. Sütőpapírral kibélelünk egy szufléformát. Beleöntjük a gesztenyés masszát, és 6 órára a fagyasztóba tesszük. Tálalás előtt 15 perccel kivesszük, megszórjuk kristálycukorral, és az összemorzsolt sült gesztenyével díszítjük.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL