SZÓRAKOZÁS

IV. Közlekedési nap a Vasúttörténeti Parkban

Szerző:
Szabó Anna
EGY NAP A BIZTONSÁGOS KÖZLEKEDÉSÉRT!Közúton–tömegközlekedésben–vasúton–kerékpáron2010. október 17. 10:00-18.00.

 

A biztonságos közlekedést már gyermekkorban meg kell tanulni, ezért hívta életre a Vasúttörténeti Park a Közlekedési Napot még 2007-ben, első alkalommal. Idén október 17-én, vasárnap negyedszer várják a gyermekeket és szüleiket a vasúti élménymúzeumba – akár kerékpárral is -, ahol a vasúti, a közúti, és a tömegközlekedésre vonatkozó alapszabályokat „játszva” tanulhatják meg a kicsik.

Ismét érdekes és izgalmas programokban lehet részük az idelátogató családoknak:
• Minipolice játék: amely a közlekedésbiztonságra, egy kis nyomozásra és rendőri kiképzésre épül.
• Közlekedésbiztonsági Óvodagép: amely speciálisan óvodások és kisiskolások részére felállított, folyópályás, nyomógombos gyalogátkelő berendezés a GRSP Magyarország Egyesület jóvoltából.
• Mini autós KRESZ Park kis sofőrjeinek 15 perces KRESZ oktatásban kell részt venniük, mielőtt a kis autók volánjai mögé ülhetnek.
• Kerékpáros Ügyességi Pálya a Magyar Autóklub és a SCHWINN-Csepel Zrt. összefogásával felállítva, ahol a kicsik szakoktatók segítségével játszva tanulhatják meg a biciklizés ügyességi fortélyait,
• Közlekedési Kreatív Kuckó- a MÁV-START Zrt. – a BKV Zrt.– és a Magyar Vasúttörténeti Park együttműködésével,
• Kerékpárszállító vasúti kocsi is bemutatkozik a MÁV-START Zrt. jóvoltából.

A vasúti közlekedésbiztonság figyelemfelkeltése érdekében szimulált mozdonyos karambol kerül bemutatásra egy hungarocellből kifaragott személyautóval!

A rendezvényt megnyitja: Szécsi Tibor rendőr őrnagy, a Fővárosi Balesetmegelőzési Bizottság titkára, a BRFK Forgalomszervezési és Megelőzési Osztály vezetője.

Műsorvezető és a rendezvény házigazdája: Papp Gergő a TV2-Aktív szerkesztő-műsorvezetője

A rendezvény szakmai partnerei:
ORFK-OBB, BKV Zrt., MÁV-START Zrt., GRSP Magyarország Egyesület (Global Road Safety Partnership), Magyar Autóklub és a SCHWINN-Csepel Zrt.

ROSSZ IDŐ ESETÉN sem marad el a rendezvény, ugyanis (a szimulált ütközés kivételével) minden programelem a fedett ORIENT CSARNOKBAN kerül elhelyezésre.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL